Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 19 Μαΐου 2018

Ο γάμος της χρονιάς

Το μεγάλο «ναι» είπαν το Σάββατο Χάρι και Μέγκαν ενώπιον της βασίλισσας Ελισάβετ, γονέων, συγγενών και φίλων στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο παλάτι του Ουίνδσορ και είναι πλέον σύζυγοι, όπως τους ονόμασε ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπερι Τζάστιν Ουέλμπι, πνευματικός ηγέτης της Αγγλικανικής Εκκλησίας, ο οποίος τέλεσε τον λαμπρό τους γάμο.
Στις 14.00 (ώρα Ελλάδος) η Aμερικανίδα ηθοποιός Μέγκαν Μαρκλ ανέβηκε τα σκαλοπάτια του Αγίου Γεωργίου φορώντας ένα εντυπωσιακό νυφικό με μακριά ουρά και πέπλο που έφερε την υπογραφή του οίκου Givenchy. 

H μητέρα της εμφανώς συγκινημένη, κατά τη διάρκεια όχι μόνο της τελετής, συνόδευε την κόρη της με το αυτοκίνητο λίγο πριν μπει στο πλημμυρισμένο από λουλούδια παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου. Τα παιδιά του Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον, η πριγκίπισσα Σάρλοτ, τριών ετών, και ο πρίγκιπας Τζορτζ, τεσσάρων ετών, ήταν ανάμεσα στα δέκα παρανυφάκια.

Ο πρίγκιπας Χάρι έφτασε στο παρεκκλήσι στις 13.45 (ώρα Ελλάδος), συνοδευόμενος από τον αδελφό του και κουμπάρο του Ουίλιαμ. Φορώντας τη μαύρη στολή του ταγματάρχη των Bleus and Royals του τάγματος ιππικού (των Ενόπλων Δυνάμεων), με το σιρίτι στον ώμο να κάνει τη διαφορά και την πουλάδα στο στήθος (σ.σ.: ήταν πιλότος ελικοπτέρων τύπου Απάτσι στο Αφγανιστάν), εμφανώς ευδιάθετος και με λίγο τρακ χαιρέτισε το πλήθος. Λίγο πριν την άφιξη της βασίλισσας της Αγγλίας, είχε μια μικρή κουβέντα με κάποια από τα 200 μέλη διαφόρων φιλανθρωπικών οργανώσεων που βρίσκονταν εντός του Ναού.

Η βασίλισσα Ελισάβετ Β' με τον σύζυγό της πρίγκιπα Φίλιππο έφτασαν στις 13.55 (ώρα Ελλάδος) στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, πέντε λεπτά πριν από την άφιξη της νύφης και οι τελευταίοι από τα μέλη της βασιλικής οικογένειας που κατέφθασαν στον Ναό. Είχε προηγηθεί η άφιξη του πατέρα του γαμπρού, του πρίγκιπα της Ουαλίας Κάρολου και της δούκισσας της Κορνουάλης Καμίλα.

Η νύφη, όπως ήταν προγραμματισμένο, τα πρώτα μέτρα του διαδρόμου εντός της εκκλησίας τα διένυσε μόνη της και στο δεύτερο μισό της διαδρομής συναντήθηκε με τον πρίγκιπα Κάρολο, ο οποίος την παρέδωσε στον πρίγκιπα Χάρι.


Αμέσως μετά ο αιδεσιμότατος Ντέιβιντ Κόνερ, επικεφαλής στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, ξεκίνησε την τελετή του γάμου και στη συνέχεια ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι και επικεφαλής της Αγγλικανικής Εκκλησίας Τζάστιν Ουέλμπι τέλεσε την ανταλλαγή των όρκων.

Αφού αντάλλαξαν υποσχέσεις αγάπης και αφοσίωσης «έως το θάνατο», ο 33χρονος Χάρι, έκτος κατά σειρά διάδοχος του βρετανικού θρόνου πέρασε το χρυσό δακτυλίδι στο χέρι της Μέγκαν και εκείνη έκανε το ίδιο στον Χάρι. Νωρίτερα, το ζευγάρι απάντησε στον αρχιεπίσκοπο ότι δέχεται ένας τον άλλον ως σύζυγο, ακολουθώντας την παράδοση, σε μια θρησκευτική τελετή πολύ συγκινητική στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Ουίνδσορ, ενώπιον 600 καλεσμένων εκ των οποίων η βασίλισσα Ελισάβετ και πλήθος διασημοτήτων.

«Επικύρωσαν τον γάμο τους ενώνοντας τα χέρια τους και ανταλλάσσοντας δαχτυλίδια. Τους ανακηρύσσω λοιπόν ανδρόγυνο», είπε ο Αρχιεπίσκοπος του Καντερμπέρι.

Οι νεόνυμφοι βγήκαν από την εκκλησία με τη χαρά ζωγραφισμένη στο πρόσωπό τους, κρατώντας ο ένας το χέρι του άλλου, ο Χάρι και η Μέγκαν έδωσαν το πολυαναμενόμενο φιλί στα σκαλοπάτια του Αγίου Γεωργίου, με τα φλας των φωτογράφων να πέφτουν βροχή.

Πέντε λεπτά μετά τις 15.00 το μεσημέρι ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ αποχώρησαν με άμαξα από το παρεκκλήσι, το οποίο ήταν στολισμένο εντός και εκτός με λευκά λουλούδια, και διέσχισαν για 25 λεπτά τους δρόμους του Ουίνσδορ.

Δείτε φωτογραφικό υλικό και βίντεο από την είσοδο της νύφης στον Ναό, την ανταλλαγή όρκων, το πολυαναμενόμενο φιλί, τα παρανυφάκια, τους διάσημους καλεσμένους και την βόλτα 25 λεπτών με το πλήθος να πανηγυρίζει:




















Το νυφικό και το πέπλο του οίκου Givenchy

Το νυφικό σχεδίασε η Βρετανίδα Κλερ Γουέιτ Κέλερ, η καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου Givenchy. Η Κέλερ, η πρώτη γυναίκα που ανέλαβε πέρυσι την καλλιτεχνική διεύθυνση του διάσημου γαλλικού οίκου μόδας Ζιβανσί, γνωρίστηκε με την Μαρκλ στις αρχές του 2018, ανακοίνωσαν τα Ανάκτορα του Κένσινγκτον.

«Το επίκεντρο του φορέματος είναι η ανοιχτή λαιμόκοψη που πλαισιώνει χαριτωμένα τους ώμους και τονίζει τη λεπτή μέση. Η γραμμή του νυφικού εκτείνεται προς τα πίσω με τρόπο ώστε να δημιουργούνται μαλακές στρογγυλές τσακίσεις που καλύπτονται από τριπλή μεταξωτή οργάντζα. Τα τρουά-καρ μανίκια προσθέτουν μια νότα εκλεπτυσμένου νεωτερισμού» αναφέρει η ανακοίνωση των Ανακτόρων.

Δεν πρόκειται για ένα συνηθισμένο πέπλο. Η Μέγκαν «ήθελε και τις 53 κοινοπολιτείες σε αυτό το ταξίδι της» και έτσι η σχεδιάστρια Γουέι Κέλερ, δημιούργησε ένα πέπλο κεντημένο με τη χλωρίδα της καθεμιάς. Κάθε τρισδιάστατο λουλούδι είναι μοναδικό και κεντημένο στο πέπλο των 5 μέτρων με το χέρι.

Οι εργαζόμενοι δε πέρασαν εκατοντάδες ώρες ράβοντας σχολαστικά και πλένοντας τα χέρια τους κάθε τριάντα λεπτά για να διατηρήσουν το τούλι και το νήμα όσο πιο παρθένο γίνεται.


Η Μέγκαν φορούσε παπούτσια επίσης του γαλλικού οίκου Givenchy και ένα διαμαντένιο διάδημα του 1932 που της δάνεισε η βασίλισσα Ελίζαμπεθ Β', η γιαγιά του Χάρι. Τα σκουλαρίκια και το βραχιόλι της ήταν του οίκου Cartier.


ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: