Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023

Μίνι εγκεφαλικό: Ποια συμπτώματα δεν πρέπει να αγνοήσετε

Το μίνι εγκεφαλικό, αν και πιο ήπιο, είναι εξίσου επικίνδυνο και είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό
Το μίνι εγκεφαλικό αν και ήπιο είναι αρκετά επικίνδυνο και το πιο ανησυχητικό είναι ότι αρκετοί άνθρωπο μπορεί να το έχουν πάθει χωρίς να το γνωρίζουν. 

Σε αντίθεση με το εγκεφαλικό επεισόδιο, το μίνι εγκεφαλικό δεν σκοτώνει και δεν προκαλεί μόνιμες αναπηρίες, αλλά τα συμπτώματα και των δυο είναι πανομοιότυπα, για αυτό και αν τα εμφανίσετε θα πρέπει να δώσετε άμεση προσοχή.

Τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα είναι:

Αλλαγές στην όραση
Δυσφασία (δυσκολία στην ομιλία)
Σύγχυση
Θέματα ισορροπίας
Μυρμήγκιασμα
Ζάλη
Λιποθυμία
Μια ανώμαλη αίσθηση γεύσης
Μια ανώμαλη αίσθηση οσμής
Αδυναμία ή μούδιασμα μόνο στη μια πλευρά του σώματος ή του προσώπου
Δυσφασία

Οι ασθενείς αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια του επεισοδίου δεν μπορούσαν να αρθρώσουν ή να κατανοήσουν λέξεις. Μάλιστα η δυσφασία μπορεί να είναι το μοναδικό σύμπτωμα του μίνι εγκεφαλικού. Άλλα προβλήματα ομιλίας μπορεί να περιλαμβάνουν δυσκολία στην κατανόηση λέξεων.

Πρόβλημα στην όραση

Μερικές φορές στο μίνι εγκεφαλικό εμφανίζεται διαταραχή της όρασης γνωστή ως παροδική μονοφθαλμική τύφλωση. Αυτό μπορεί να διαρκέσει για δευτερόλεπτα ή λεπτά. Η έκθεση σε έντονο φως μπορεί να επιδεινώσει τη δυσκολία στην όραση. Μπορεί για παράδειγμα να μην μπορείτε να διαβάσετε λέξεις σε λευκές σελίδες.

Πόσο διαρκεί ένα μίνι εγκεφαλικό; Τα συμπτώματα μπορεί να διαρκέσουν περίπου ένα λεπτό. Συχνά έχουν εξαφανιστεί μέχρι να φτάσετε στο γιατρό, ο οποίος συνήθως τα αξιολογεί ανάλογα με την περιγραφή που του δίνετε.

Τέλος είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι μπορεί να αποδειχτεί θανατηφόρο λάθος να αγνοήσετε οποιοδήποτε σύμπτωμα εγκεφαλικού. Μόνο η επίσημη ιατρική διάγνωση μπορεί να επιβεβαιώσει ένα μίνι εγκεφαλικό ή ένα εγκεφαλικό επεισόδιο.


Adbox 



ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: