Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

Tα 6 λάθη που πρέπει να αποφεύγεις στις αγορές σου τις γιορτές

Όλο και πιο κοντά ερχόμαστε στα Χριστούγεννα και η πόλη έχει ήδη μπει σε εορταστικό κλίμα.
Οι μέρες που έρχονται είναι αφιερωμένες σε αγαπημένα πρόσωπα, σε ζεστές στιγμές και τη δημιουργία αναμνήσεων που θα μας ακολουθούν τη χρονιά που έρχεται.

Οι αγορές είναι ένα κομμάτι της όλης προετοιμασίας για τις γιορτές: δώρα για την οικογένεια, την παρέα, την-τον σύντροφό σας, τον εαυτό σας.

Οι δελεαστικές προτάσεις για αγορές είναι πολλές αυτές τις ημέρες. Πολλές φορές, μέσα στην «φρενίτιδα» του εορταστικού κλίματος, κάνουμε βεβιασμένες και λανθασμένες κινήσεις που δεν συμβαδίζουν με τις δυνατότητές μας για αγορές.

Ποια είναι τα λάθη που θα πρέπει να αποφύγεις;

1) Μην κάνεις αγορές χωρίς να έχεις προκαθορίσει το budget που θα διαθέσεις: Τίποτα δεν είναι αυτονόητο όταν μιλάμε για τη συμπεριφορά των καταναλωτών. Υπάρχει μια μεγάλη μερίδα του κοινού που τις γιορτινές ημέρες ψωνίζει χωρίς να έχει καθορίσει το budget που θα διαθέσει, χωρίς να έχει κάνει λίστα για το τι χρειάζεται και υπολογισμό.

2) Mην λες σε όλα «Ναι»: Αν είστε γονείς και τα παιδιά σας είναι μικρής ηλικίας ίσως να έχετε ήδη ακούσει την επιθυμία τους για κάποιο δώρο ή για παραπάνω δώρα. Οι αγορές θα πρέπει να γίνονται σύμφωνα με τις δυνατότητές σας. Αν δεν διαθέτετε το απαιτούμενο χρηματικό ποσό για τα δώρα που επιθυμούν τα παιδιά σας, να είστε ειλικρινείς μαζί τους εξηγώντας τους την αξία των χρημάτων. Το ίδιο ισχυεί και για τα δώρα στα αγαπημένα σας πρόσωπα. Κάντε αγορές μέχρι εκεί που φτάνει το budget σας.

3) Mην κάνετε αγορές την τελευταία στιγμή: Μεγάλη μερίδα των καταναλωτών έχει τη συνήθεια να κάνει αγορές την Παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Μια συνήθεια που πολλές φορές οδηγεί σε βεβιασμένες και λανθασμένες επιλογές. Να είστε σίγουρες ότι όσο πιο νωρίς κάνετε τις αγορές που επιθυμείτε, έχοντας χρόνο για έρευνα και σύγκριση τιμών, τόσο πιο οικονομικά αλλά και πιο ιδιαίτερα δώρα θα βρείτε για τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

4) Oχι στα δώρα για «εντυπωσιασμό»: Δεν αξίζει να ξοδέψετε ένα μεγάλο χρηματικό ποσό κάνοντας δώρα για να εντυπωσιάσετε. Οι άνθρωποι που αξίζουν το δώρο σας, είναι εκείνοι που θα εκτιμήσουν με αγάπη ό,τι κι αν τους αγοράσετε. Οποιο κι αν είναι το κόστος του. Κάντε δώρα με καλό γούστο και ωραία σκέψη.

5) Δεν θα πρέπει να είναι μόνο τα δώρα στη λίστα εξόδων σας: Πολλές φορές, στη λίστα εξόδων πρώτη θέση έχουν τα δώρα και όχι όλα τα υπόλοιπα έξοδά σας τις ημέρες των γιορτών. Πριν ξεκινήσετε τις αγορές, για να μην βγείτε εκτός προϋπολογισμού, κάντε μια λίστα με όλα τα έξοδα που θα πρέπει να κάνετε τις ημέρες των γιορτών και όχι μόνο με τα δώρα που θέλετε να αγοράσετε.

6) Μην κάνετε αγορές μόνο με την πιστωτική σας κάρτα: Δεν υπάρχει λόγος να κάνετε αλόγιστες αγορές, «φουσκώνοντας» την πιστωτική σας κάρτα τις ημέρες των γιορτών. Κινηθείτε σύμφωνα με το όριό της, την οικονομική σας κατάσταση, τις πραγματικές σας ανάγκες και τις δυνατότητές σας.

ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: