Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

ΑΕΚ - Πανιώνιος 0-1 για τα Play off

 
Στην πρώτη θέση της ειδικής βαθμολογίας των play off «αναπάυεται», έστω και προσωρινά, ο Πανιώνιος.
Πραγματοποιώντας πολύ σπουδαία εμφάνιση, ο «Ιστορικός» νίκησε 1-0 την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και την προσγείωσε... ανώμαλα στην πραγματικότητα, μετά τη νίκη στην Τούμπα. Ο Σαέντ Γεσίλ στο 7ο λεπτό πέτυχε το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση.



Με τακτική για σεμινάριο, ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς «κλείδωσε» την ΑΕΚ που σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο παρουσίασε τραγική εικόνα. Σίγουρα βοήθησε και το γρήγορο γκολ μόλις στο 7΄, αλλά και σ΄αυτό η ευθύνη ων γηπεδούχων είναι μεγάλη. Από κόρνερ της Ενωσης (!), ο Πανιώνιος δημιούργησε τις προϋποθέσεις για μια αντεπίθεση με τον Μπεν να πραγματοποιεί εκπληκτική κούρσα και να πασάρει στον Γεσίλ. Ο Τουρκογερμανός στράικερ πλάσαρε έξοχα τον Μπάρκα πετυχαίνοντας μόλις το 2ο γκολ της επαγγελματικής του καριέρας.

Ο Σιώπης και ο Κόρμπος δημιούργησαν απροσπέλαστο τείχος στο κέντρο του γηπέδου, ο Μπεν όποτε έπαιρνε τη μπάλα ήταν «κίνδυνος-θάνατος», ενώ η αμυντική γραμμή του Πανιωνίου με κυρίαρχο τον Σπύρο Ρισβάνη λειτούργησε άριστα. Κάπως έτσι κύλησε όλο το πρώτο ημίχρονο με την ΑΕΚ να μην μπορεί να απειλήσει και να προσπαθεί με «καμινάδες» να δημιουργήσει πρόβλημα στον Πανιώνιο. Αδύνατον...

Ετσι, στο β΄ ημίχρονο ο Χιμένεθ έπρεπε να αλλάξει τα πάντα ρίχνοντας στο ματς τους Πατίτο, Χριστοδουλόπουλο και αντικαθιστώντας δύο μέσους, τους Βάργκας, Αϊντάρεβιτς. Η επιθετική αύρα της ΑΕΚ δεν επηρέασε τους φιλοξενούμενους. 

Πιστοί στο σχέδιο που εφάρμοσαν από το πρώτο λεπτό, οι παίκτες του Μιλόγεβιτς επέτρεπαν στους αντιπάλους τους να έχουν... απεριόριστη κατοχή της μπάλας και ξεκινούσαν την πίεση περίπου 10 μέτρα έξω από την περιοχή του Γιαννιώτη. 

Μοιραία, ο Χιμένεθ αναγκάστηκε να κλείσει τις αλλαγές του με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα ρίχνοντας στο ματς και το ύστατο επιθετικό του όπλο, τον Ούγκο Αλμέιδα.

Η τακτική προσέγγιση του Πανιωνίου άγγιζε την τελειότητα. Ο Μιλόγεβιτς νίκησε κατά κράτος τον συνάδελφό του, αφού κατάφερε να απειληθεί ελάχιστα από την ομάδα που διαθέτει τη δεύτερη καλύτερη επίθεση της Super League. 

Κι όταν αυτό έγινε, σε «βολίδα» του Γκάλο στο 80΄, ο Γιαννιώτης επενέβη εντυπωσιακά. Πέραν τούτου και μιας κεφαλιάς του Βράνιες στο 52΄ (άουτ) η ΑΕΚ ήταν «κλειδωμένη» και απολύτως «βραχυκυκλωμένη» από τον εντυπωσιακό Πανιώνιο και τον εξαιρετικό προπονητή του.

Αξίζει κάτι καλύτερο από μια απλή συμμετοχή στα play off ο «Ιστορικός»; Κατηγορηματικά, ναι! Δεν του άξιζε κάτι λιγότερο από τη νίκη και θα ήταν άδικο να μην την κατακτήσει από μια «καραμπόλα» σε σέντρα του Σιμόες στο 89΄ με τη μπάλα να παίρνει περίεργη τροχιά και να προσκρούει στο αριστερό δοκάρι του Γιαννιώτη.

Διαιτητής: Τζήλος (Λάρισας)

Κίτρινες: Βράνιες - Γεσίλ, Βλάχος, Οικονόμου, Κόρμπος

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς (46΄ Πατίτο), Βάργκας (46΄ Χριστοδουλόπουλος), Πέκχαρτ (61΄ Αλμέιδα), Αραούχο

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Βλάχος (57΄ Γκιοατά), Ρισβάνης, Οικονόμου, Τασουλής, Κόρμπος, Σιώπης, Μπεν, Μασούντ, Μασούρας, Γεσίλ (76΄ Λάμπρου)

* Ανάλογα τραγική με την εικόνα της ΑΕΚ στο γήπεδο, ήταν και η κατάσταση στις κερκίδες. Λιγότεροι από 4.000 φίλαθλοι έδωσαν το «παρών», τρεις ημέρες μετά τη νίκη της ομάδας τους επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Μπορεί το κίνητρο του Champions League να είναι τεράστιο, όπως δήλωσε και ο Γιάκομπ Γιόχανσον, όμως φαίνεται ότι δεν είναι αρκετό για να «συγκινήσει» τους οπαδούς του «Δικέφαλου».


SHARE THIS

0 σχόλια: