Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 23 Απριλίου 2017

Πλατανιάς - ΠΑΟΚ 1-3


Στο άψε σβήσε ο ΠΑΟΚ καθάρισε τον Πλατανιά (3-1), έκανε συντήρηση ενόψει Κυπέλλου, και περιμένει την απόφαση των δικαστών για να μάθει πόσο πολύτιμο ήταν το διπλό στα Χανιά!
Με... σπασμένα τα φρένα μπήκε ο ΠΑΟΚ στο παιχνίδι στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής, καθώς μόλις στο 8' προηγούνταν με 2-0, έχοντας επί της ουσίας απλοποιήσει πολύ την υπόθεση νίκη.

Η ομάδα του Βλάνταν Ιβιτς δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στους γηπεδούχους, οι οποίοι δεν είχαν το παραμικρό βαθμολογικό κίνητρο καθώς δεν προλαβαίνουν τα πλέι οφ, σε μία πολλή καλή χρονιά γι' αυτούς.

Ο Δικέφαλος του Βορρά παίζοντας καλό ποδόσφαιρο κατά διαστήματα πήρε τη νίκη με 1-3 και πλέον περιμένει την… απόφαση των δικαστών!

Γκολ από τα… αποδυτήρια!

Εντυπωσιακό ήταν το ξεκίνημα του Δικεφάλου στον αγώνα, όπου μόλις στο 4’ ο Ουάρντα κατάφερε να βάλει μπροστά την ομάδα του. Συγκεκριμένα ο Κίτσιου που αγωνίστηκε στην θέση του τιμωρημένου Λέοβατς, κατάφερε να βγάλει ωραία την σέντρα από τα αριστερά, με τον Ουάρντα να γράφει μέσα από την περιοχή το 0-1.

Πριν καλά καλά προλάβουν να… αντιδράσουν οι παίκτες του Πλατανιά, δέχτηκαν το δεύτερο γκολ από τον ΠΑΟΚ και ουσιαστικά στην δεύτερη φάση που δημιούργησε η ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς.

Και αυτό διότι ο Κάργας έκανε τραγικό γύρισμα στον Κοκκαλά, ο Κάμπος κυνήγησε την φάση, όπου αρχικά πέρασε τον τερματοφύλακα του Πλατανιά και από πολύ κοντά, έγραψε το 0-2 για τον ΠΑΟΚ στο παιχνίδι.

Μετά το δυνατό ξεκίνημα του Δικεφάλου του Βορρά έπεσε αρκετά ο ρυθμός του αγώνα, με τον Πλατανιά να απειλεί για πρώτη φορά ουσιαστικά στο 27’, όταν το σουτ του Κάργα πέρασε άουτ.

Ωστόσο η καλή στιγμή των γηπεδούχων ήταν στο 41’, όταν από στημένη φάση, ο Μουνάφο έβγαλε την σέντρα, με τον Σίγκνεβιτς να παίρνει την κεφαλιά ωστόσο η μπάλα κατέληξε άουτ.

Πίεση από τον Πλατανιά και… γκολ ο Σάκχοφ!

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή της μπάλας μέχρι το 53’, ωστόσο ο Πλατανιάς ήταν αυτός που κατάφερε να δημιουργήσει τις πρώτες δυο καλές στιγμές. Αρχικά στο 55’ με τον Γλύκο να κρατάει το σκορ στο 0-2 με εντυπωσιακή απόκρουση στο γυριστό σουτ που έκανε ο Γιακουμάκης. Δυο λεπτά αργότερα, ο Πλατανιάς κατάφερε να δημιουργήσει ακόμα μια καλή στιγμή. Συγκεκριμένα ο Στάθης έκανε την σέντρα από τα δεξιά, ο Γιακουμάκης δεν κατάφερε αρχικά να πάρει όπως θα ήθελε την κεφαλιά, ενώ στη συνέχεια το σουτ του Καρυπίδη πέρασε άουτ.

Σε αντίθεση με το πως μπήκαν οι ομάδες στο δεύτερο μέρος, ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που κατάφερε τελικά να σημειώσει το επόμενο γκολ στον αγώνα. Και αυτό διότι ο Ουάρντα έκανε καταπληκτική κίνηση από τα δεξιά, σέντραρε ωραία και ο Σάκχοφ ανενόχλητος μέσα από την περιοχή έγραψε το 0-3 για τον Δικέφαλο. Αξίζει να σημειωθεί, πως ο Κίτσιου που έδωσε την ασίστ για το 0-1, ήταν αυτός που ξεκίνησε την φάση για το 0-3 και πριν δώσει την μπαλιά στον Ουάρντα. Ωστόσο στο αμυντικό σκέλος είχε προβλήματα, με τον Βλάνταν Ίβιτς να του «φωνάζει» αρκετές φορές στο πρώτο μέρος.

Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ είχε δυο καλές ευκαιρίες για να κάνει το 0-4, ωστόσο ο Κάτσε αν και ήταν μόνος στη περιοχή δεν κατάφερε να κερδίσει τον Κοκκαλά, ενώ στο 75’, ο Βαρέλα έπιασε την κεφαλιά ωστόσο ο Αποστολόπουλος, απομάκρυνε την μπάλα πάνω στην γραμμή.

Τρία λεπτά αργότερα ο Πλατανιάς κατάφερε να μειώσει στο σκορ, με τον Μουνάφο να γυρίζει ωραία την μπάλα από τα δεξιά και τον Μενδρινό ανενόχλητο να γράφει το 1-3.

Στο 88’ο ΠΑΟΚ είχε τεράστια ευκαιρία για το 1-4, με τον Κοκκαλά να λέει «όχι» στον Πρίγιοβιτς και στην συνέχεια σωστά ο Κάμπος σημειώθηκε σε θέση οφσάιντ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Πλατανιάς (Παράσχος): Κοκκαλάς, Καρυπίδης, Μπανανά, Μαραγκός (21’ Μενδρινός), Κάργας, Στάθης (72’ Αποστολόπουλος), Μουνάφο, Γιορέντε (81’ Παπανικολάου), Ντεβέσα, Γιακουμάκης, Μικαλάι

ΠΑΟΚ (Ίβιτς): Γλύκος, Κίτσιου, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Σάκχοφ (71’ Κάτσε), Τσίμιροτ, Μπίσεσβαρ (57’ Μαλεζάς), Κάμπος, Ουάρντα, Αθανασιάδης (65’ Πρίγιοβιτς)

ΤΑ ΠΛΑΝΑ ΤΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ:

Ο Γιώργος Παράσχος παρέταξε τον Πλατανιά με διάταξη 3-5-2. Στο τέρμα ήταν ο Κοκκαλάς, με την τριάδα της άμυνας να αποτελείται από τους Καρυπίδη, Μπανανά και Κάργα. Στην πεντάδα μπροστά τους ήταν οι Γιορέντε, Μουνάφο, Μαραγκός, Ντεβέσα και Στάθης. Στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Γιακουμάκης, ενώ δίπλα του ήταν ο Σίγκνεβιτς.

Από την άλλη πλευρά, ο Βλάνταν Ίβιτς παρέταξε τον ΠΑΟΚ με σχηματισμό 4-2-3-1. Συγκεκριμένα ο Γλύκος ήταν κάτω από την εστία, ενώ στην τετράδα της άμυνας ήταν οι Κίτσιου, Κρέσπο, Βαρέλα και Μάτος. Τα δυο αμυντικά χαφ ήταν οι Τσίμιροτ και Σάκχοφ, ο Μπίσεσβαρ σε ρόλο 10αριού, με τους Κάμπος-Ουάρντα να είναι μπροστά στις πτέρυγες. Στην κορυφή του Δικεφάλου, ξεκίνησε ο Αθανασιάδης.

Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

Ο αμυντικός του Πλατανιά Γιάννης Κάργας. Ο 22χρονος ποδοσφαιριστής δεν ήταν τόσο κακός στο παιχνίδι του, ωστόσο έκανε το μεγάλο λάθος στο δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ. Συγκεκριμένα έκανε τραγικό γύρισμα στον Κοκκαλά, με αποτέλεσμα να το εκμεταλλευτεί ο Κάμπος και να σκοράρει.

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΚΡΙΝΑΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ: Μπορεί να μην υπήρξε ξεκάθαρα κάποιος MVP, ωστόσο οι Ουάρντα, Μπίσεσβαρ, Κάμπος και Κρέσπο έκαναν το κάτι παραπάνω. Οι τρεις πρώτοι είχαν αρκετές πρωτοβουλίες στο παιχνίδι και δημιούργησαν τις απειλές στην άμυνα του Πλατανιά, ενώ ο Κρέσπο «καθάρισε» αρκετές φάσεις, ειδικά στο πρώτο μέρος.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Ο ΠΑΟΚ δίχως να δυσκολευτεί κατάφερε να πάρει το θετικό αποτέλεσμα και να διατηρήσει τις όποιες ελπίδες του, καθώς εκκρεμεί η απόφαση για το Ολυμπιακός – ΑΕΚ. Ο Βλάνταν Ίβιτς μετά και το 0-2, άλλαξε τον σχηματισμό σε 3-5-2, κρατώντας το θετικό αποτέλεσμα και κάνοντας διαχείριση για την ρεβάνς με τον Παναθηναϊκό.





ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: