Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

10 πράγματα που ΔΕΝ πρέπει να κάνεις στο πρώτο μπάνιο



Οι πρώτες ζέστες έπιασαν και εσύ πρέπει να είσαι έτοιμη! Διάβασε τη λίστα και βουρ στην παραλία.


Τι κι αν έχουμε ακόμα Απρίλιο; Ο ήλιος άρχισε να καίει για τα καλά και ξέρουμε πολύ καλά ότι σκέφτεσαι σοβαρότατα να την κάνεις για κάποια παραλία ή πισίνα. 

Οργανώσου, κάνε την εκδρομούλα σου για να ανεβάσεις επίπεδα βτιαμίνης D αλλά πριν σιγουρέψου ότι έχεις διαβάσει αυτή τη λίστα με τα πραγματάκια που ΔΕΝ πρέπει να κάνεις σε αυτό το πρώτο μπάνιο.

1. ΜΗΝ ΚΟΙΤΑΧΤΕΙΣ ΣΕ ΟΛΟΣΩΜΟ ΚΑΘΡΕΦΤΗ
Ούτε πριν πας, ούτε στην τουαλέτα της παραλίας. Ακόμα και να έχεις λιώσει στο γυμναστήριο, ο ήλιος στα πρώτα μπάνια κάπως κάνει το σώμα μας να φαίνεται πιο χαλαρό και πιο πλούσιο σε κυτταρίτιδα. Κοιτάξου γυρνώντας σπίτι, να δεις αν πήρες χρωματάκι.

2. ΜΗΝ ΠΑΣ ΣΕ ΠΟΛΥΣΥΧΝΑΣΤΗ ΠΑΡΑΛΙΑ
Μπορείς από προηγούμενες χρονιές να θυμηθείς πόσο αλλόκοτα νιώθεις στο πρώτο μπάνιο. Γι' αυτό το λόγο ακριβώς, προτίμησε μια παραλία η οποία δε θα είναι γεμάτη με κόσμο.

3. ΜΗΝ ΠΑΣ ΚΑΤΑΜΕΣΗΜΕΡΟ
Κατέβα για μαύρισμα γύρω στις 5. Εκείνη την ώρα, ο ήλιος δεν καίει σε βαθμό που να κινδυνέψεις με έγκαυμα και ηλίαση.

4. ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΤΟ ΚΑΠΕΛΟ
Για να μην κάνεις ποδαρικό με ζάλη ή και ηλίαση, μη ξεχάσεις να πάρεις μαζί σου το καπέλο. Θα σε προστατεύσει από τον ήλιο και θα αφήσει σκιερό το πρόσωπο σου, ώστε να μην κάνεις γκριμάτσες όταν σε χτυπάνε οι ακτίνες (κάτι που ως γνωστόν φέρνει ΡΥΤΙΔΕΣ).

5. ΜΗΝ ΒΑΛΕΙΣ ΛΑΔΙ ΜΕ 0 ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
Για πρώτο μπάνιο πας, όχι για να γίνεις κατακόκκινη. Έχεις χρονο να αποκτήσεις τέλειο μαύρισμα. Προς το παρόν, βάλε πάνω σου ένα 50άρι αντηλιακό γιατί έτσι το δέρμα σου δε θα πάθει σοκ και θα ξεκινήσει να παράγει μελανίνη με φυσιολογικούς ρυθμούς.

6. ΜΗΝ ΚΑΤΣΕΙΣ ΩΡΕΣ
Ξέρουμε πόσο ανυπομονείς για ατέλειωτες ώρες στην ξαπλώστρα κάτω από τον ήλιο, όμως για το πρώτο μπάνιο καλό θα είναι να μείνεις υπό σκιά την περισσότερη ώρα. Κάτσε στον ήλιο από 15 έως 30 λεπτά το πολύ.

7. ΜΗΝ ΠΕΣΕΙΣ ΞΑΦΝΙΚΑ
Όχι, καθόλου καλή ιδέα να πέσεις με φόρα στα κρύα νερά της θάλασσας. Βρέξε σταδιακά τα πέλματα σου, τις γάμπες, τα πόδια και αν νιώσεις ότι θέλεις να μπεις τότε τόλμησε το αλλιώς δεν πειράζει. Έχεις μέρες για να κάνεις τα μακροβούτια σου. Σε περίπτωση που πέσεις, 10 λεπτά απλωτές είναι αρκετά. Αν κάτσεις πολύ, κινδυνεύεις να κρυώσεις.

8. ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΦΡΕΣΚΟΑΠΟΤΡΙΧΩΜΕΝΗ
Όποια μέθοδο κι αν χρησιμοποιείς, η ιδέα να ξεφορτωθείς τις τρίχες σου λίγο πριν πας για μπάνιο είναι κακή. Και αυτό γιατί, το δέρμα μετά την αποτρίχωση είναι αρκετά ευαίσθητο και θέλει το χρόνο του για να επανέρθει. Όχι στο ξυράφι, στο κερί, στην αποτριχωτική, αν δε θες τσούξιμο και κοκκίνισμα στο πρώτο μπάνιο.

9. ΜΗΝ ΒΑΛΕΙΣ ΑΡΩΜΑ
Το οινόπνευμα μπορεί να δημιουργήσει κυλίδες στο δέρμα σου. Αν θες ωραία μυρωδιά, ξέρεις πολύ καλά ότι υπάρχουν πολλά αντηλιακά εκεί έξω, που την έχουν.

10. ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΙΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΑ
Γυαλιά ηλίου όπωσδηποτε, όχι μόνο για στιλ αλλά και για να προστατεύσεις τα μάτια σου από τον ήλιο. Η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην όραση σου. Προσέχουμε για να έχουμε.






ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: