Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Μήπως τελικά το Όσκαρ θα πάει στην... Τζούλιαν Μουρ;

Με τη μία ερμηνεία καλύτερη από την άλλη, οι φετινές υποψηφιότητες για το χρυσό αγαλματίδιο της Ακαδημίας θα κονταροχτυπηθούν για τη νίκη.


Ενώ στην Ελλάδα ο κόσμος του θεάτρου έχει μοιραστεί στα δύο μετά την πρόσφατη βράβευση του Σάκη Ρουβά για τον ρόλο του ως θεός Διόνυσος στις Βάκχες και έχουν βγει στην επιφάνεια όλες οι προβληματικές πρακτικές χρόνων της ελληνικής θεατρικής πραγματικότητας, στην άλλη πλευρά του πλανήτη σκηνοθέτες και ηθοποιοί έχουν πέσει με τα μούτρα στη δουλειά και μας παρουσιάζουν εξαιρετικές ταινίες, με καταπληκτικές ερμηνείες που αξίζουν βραβεία, επαίνους και τιμητικές διακρίσεις. Σε αυτό το σημείο ας υπενθυμίσουμε ότι τιμητικές διακρίσεις δεν παίρνουν μόνο οι «γριές» αλλά τόσοι και τόσοι νέοι σε παγκόσμιους διαγωνισμούς τέχνης και αντιμετωπίζονται ως κινητήρια δύναμη για δημιουργικότητα.

Επιστρέφοντας λοιπόν στο ζητούμενο του συγκεκριμένου άρθρου, λίγο καιρό πριν παρουσιάσαμε τη νέα ταινία "Cake" με πρωταγωνίστρια την φανερά τσαλακωμένη Τζένιφερ Άνιστον, η οποία για πρώτη φορά στην καριέρα της μας χαρίζει μία οσκαρική ερμηνεία, φουντώνοντας τα σενάρια για μία πιθανή υποψηφιότητα στα βραβεία. Στη μάχη των βραβείων φαίνεται όμως ότι μπαίνει και η εξαιρετικά ταλαντούχα Τζούλιαν Μουρ με τον ρόλο της στη δραματική ταινία "Still Alice» ως μία γυναίκα στα πρώτα στάδια Αλτζχάιμερ. Σε σκηνοθεσία των Richarf Glatzer και Wash Westmoreland η ταινία παρακολουθεί τη ζωή μίας μητέρας και συζύγου όταν ανακαλύπτει ότι η μνήμη της αρχίζει να εξασθενεί μα εκείνη θα πρέπει να ανταπεξέλθει στις καθημερινές της εργασίες.


Η ταινία προβλήθηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ του Τορόντο αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές, κυρίως λόγω μίας Τζούλιαν Μουρ που για ακόμη μία φορά μας χαρίζει μία καθηλωτική ερμηνεία, προσθέτοντας στο ενεργητικό της έναν ακόμη εξαιρετικό ρόλο. Το ταλέντο της είναι αδιαμφισβήτητο καθώς η Μουρ έχει δώσει σάρκα και οστά ακόμα και σε ρόλους με σοβαρά σεναριακά κενά ή σκηνοθετικά λάθη ενώ η ατμόσφαιρα που δημιουργεί άμα τη παρουσία της μαγεύει ακόμα και τους πιο δύσκολους θεατές. Δεν έχει βρεθεί άλλωστε τυχαία, τέσσερις φορές στα βραβεία Όσκαρ για τους ρόλους της στις ταινίες «Boogie Nights», «The End of the Affair», «The Hours», «Far from Heaven» ενώ καθόλου τυχαίες δεν είναι και οι πολλές βραβεύσεις της σε σημαντικές κινηματογραφικές διοργανώσεις.

Ακριβής ημερομηνία καθώς και το αν η ταινία θα βρει στους ελληνικούς κινηματογράφους δεν έχει ανακοινωθεί.






ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: