Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

Βραζιλία - Ολλανδία 0-3 στον μικρό τελικό του Μουντιάλ



Ο τελικός της... παρηγοριάς, πάει στην Ολλανδία. Οι «οράνιε» επικράτησαν εύκολα της Βραζιλίας στον μικρό τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου με σκορ 3-0 και πανηγύρισαν την κατάληψη της τρίτης θέσης της διοργάνωσης, αφήνοντας την οικοδέσποινα στην χειρότερη εκ των τεσσάρων πρώτων.


Το σύνολο του Λουίς φαν Χάαλ, που παρέμεινε αήττητο στην διοργάνωση (σε κανονική διάρκεια αγώνα) είδε τον διαιτητή Τζαμέλ Χαϊμουντί να τους κάνει... δώρο ένα πέναλτι (γενικά ο Αλγερινός και οι βοηθοί του ήταν κάκιστοι) και ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της εθνικής ομάδας, Ρόμπιν φαν Πέρσι, έκανε το 1-0 με υπέροχο χτύπημα (3'). Με την ψυχολογία των Βραζιλιάνων στο ναδίρ, καθώς ξυπνούσαν οι πρόσφατοι εφιάλτες του αγώνα κόντρα στην Γερμανία, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στο 2-0 μόλις 13 λεπτά αργότερα με σουτ του Μπλιντ.

Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο Βινάλντουμ στο 90+1' με σουτ στην κίνηση, έπειτα από συρτή σέντρα του Γιάανματ.

Το ματς:

Το ξεκίνημα για τους «οράνιε» ήταν ιδανικό. Ο Ρόμπεν έφυγε μόνος του από την δεξιά πτέρυγα και στην προσπάθειά του να τον εμποδίσει, ο Τιάγκο Σίλβα τον ανέτρεψε και ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι, παρά το γεγονός πως το μαρκάρισμα ήταν εκτός περιοχής. Αυτό που έχει επίσης σημασία, είναι πως ο αμυντικός της Παρί Σεν Ζερμέν τιμωρήθηκε μόνο με κίτρινη κάρτα, την στιγμή που θα έπρεπε να έχει αποβληθεί. Ένα λεπτό αργότερα ο Ρόμπιν φαν Πέρσι ανέλαβε την εκτέλεση της εσχάτης των ποινών και με φοβερό σουτ έκανε το 1-0 για την ομάδα του. Εκεί που οι Βραζιλιάνοι προσπαθούσαν να βρουν τα πατήματά τους στο γήπεδο, ο Κλάσι (που ήρθε από θέση οφσάιντ) σέντραρε στην αντίπαλη περιοχή, ο Νταβίντ Λουίς έκανε κάκιστη απομάκρυνση και ο Μπλιντ έδωσε αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του με δυνατό σουτ (16') για να δοκιμάσει για ακόμη μία φορά τα νεύρα της εξέδρας. Από εκείνο το σημείο και μετά οι Βραζιλιάνοι προσπάθησαν να φέρουν το παιχνίδι στα μέτρα τους και η πρώτη απειλή ήρθε από τα πόδια του Όσκαρ πέντε λεπτά μετά το δεύτερο γκολ, αλλά ο Σίλεσεν μπλόκαρε με ευκολία. Στο 38' Παουλίνιο και Νταβίντ Λουίς βρέθηκαν μόνοι τους μπροστά από την αντίπαλη εστία αλλά δεν μπόρεσαν να κάνουν επαφή για να μειώσουν σε 2-1. Το ημίχρονο έκλεισε με τον Φαν Πέρσι να σουτάρει από απόσταση, αλλά τον Ζούλιο Σέζαρ να καλύπτει σωστά το τέρμα του και να απομακρύνει τον κίνδυνο.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε την εικόνα του δεύτερου μισού του πρώτου, με τους παίκτες του Φαν Χάαλ να έχουν ρίξει ταχύτητα και την «σελεσάο» να προσπαθεί για το γκολ. Ωστόσο η πρώτη αξιόλογη προσπάθεια ήρθε 15' μετά το πρώτο σφύριγμα της επανάληψης, όταν ο Ραμίρες έκανε ωραίες ντρίμπλες έξω από την περιοχή, αλλά το σουτ του κατέληξε ελάχιστα άουτ από το δεξί δοκάρι του Σίλεσεν. Στο 70' ο Όσκαρ έπεσε μέσα στην περιοχή, αλλά ο διαιτητής του έδειξε κίτρινη κάρτα για θέατρο και όχι πέναλτι, όπως επιθυμούσε ο μέσος της Τσέλσι. Το παιχνίδι έκλεισε με την Ολλανδία να σκοράρει για ακόμη μία φορά, αφού στην αμέσως επόμενη αξιόλογη επιθετική της φάση ο Βινάλντουμ βρέθηκε εκεί που έπρεπε στην αντίπαλη περιοχή για να κάνει το 3-0 με ωραίο γυριστό σουτ.

Ο MVP του coppa.gr: Σε ένα ματς χωρίς... πολλά-πολλά για το coppa.gr MVP είναι ο Άριεν Ρόμπεν, ο οποίος με τις γνωστές του ενέργειες αναστάτωσε την αντίπαλη άμυνα, ενώ κέρδισε το πέναλτι για την ομάδα του, έστω κι ας ήταν εκτός περιοχής.

Που κρίθηκε: Στο πολύ γρήγορο γκολ της Ολλανδίας, που στην ουσία έδωσε φτερά στους Ολλανδούς και αφετέρου έκανε την Βραζιλία να αγχωθεί, οδηγώντας την σε άναρχο παιχνίδι. Από τη μία το άγχος για τα μετόπισθεν και από την άλλη η μεγάλη επιθυμία για κάποιο τέρμα, βραχυκύκλωσε τους παίκτες του Λουίς Φελίπε Σκολάρι, που ήταν τραγικοί για ακόμη ένα παιχνίδι.




Ημερομηνία δημοσίευσης : 13 Ιουλ 2014


ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: