Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Manchester United - Ολυμπιακός 3-0

Ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε στο «Όλντ Τράφορντ» στη ρεβάνς του 2-0 του «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Οι Πειραιώτες ηττήθηκαν με 3-0 από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και αποκλείστηκαν από τους «16» του Champions League.
Οι παίκτες του Μίτσελ έχασαν πολλές και σημαντικές ευκαιρίες για να πετύχουν ένα γκολ, το οποίο θα τους έστελνε στους «8».
«Αυστηρό» το πέναλτι που υπέδειξε ο Κάιπερ στο 23’ και εκτέλεσε εύστοχα, ο Φαν Πέρσι. Ο Ολλανδός επιθετικός σημείωσε και τα άλλα δύο γκολ για την ομάδα του στο 45’+1’ και στο 51’.
Ο αγώνας…
Η πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης ήταν για λογαριασμό του Ολυμπιακού στο 4’. Ο Χολέβας μετά από ωραία ατομική ενέργεια από τα αριστερά, έκανε την επικίνδυνη σέντρα, αλλά πριν την βρει ο Φουστέρ για να την στείλει στα δίχτυα, έκοψε ο Φέρντιναντ.
Στο 11’ ήταν η σειρά της Γιουνάιτεντ να φανεί απειλητική. Ο Ρούνεϊ έβγαλε την σέντρα από τα δεξιά, με τον Μανωλά να βάζει σωτήρια την κόντρα, όταν η μπάλα έφτασε στον Φαν Πέρσι, ο οποίος ήταν φάτσα με τον Ρομπέρτο.
Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Ολυμπιακός «άγγιξε» το γκολ. Ο Κάμπελ με ωραία ενέργεια από τα δεξιά, γύρισε στον Πέρεζ, ο οποίος εξ επαφής έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Οι γηπεδούχοι απάντησαν στο 17’, όταν ο Γκιγκς έκανε την σέντρα από τα αριστερά, ο Ρούνεϊ έκανε την κεφαλιά και ο Ρομπέρτο και το δοκάρι έσωσαν τον Ολυμπιακό.
Στο 23’, ωστόσο, ο Ολλανδός διαιτητής, Κάιπερς με μία αυστηρή απόδοση έδωσε πέναλτι στην Γιουνάιτεντ, μετά από μονομαχία των Φαν Πέρσι και Χολέβας μέσα στην περιοχή.
Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε εύστοχα ο Φαν Πέρσι, ο οποίος έκανε το 1-0.
Στο 40’ ο Ολυμπιακός έχασε ανεπανάληπτη διπλή ευκαιρία για να φέρει το ματς στα ίσα. Ο Πέρεζ έκανε την σέντρα από τα δεξιά, ο Φουστέρ έκανε την κεφαλιά ψαράκι και ο Ντε Χέα διώχνει σωτήρια και ενστικτωδώς με τα πόδια. Η μπάλα έφτασε στον Ντομίνκεζ, ο οποίος από κοντά έκανε το πλασέ, αλλά και πάλι ο Ισπανός τερματοφύλακας είπε «όχι».
Στις καθυστερήσεις του αγώνα και συγκεκριμένα στο 45’+1’, οι «κόκκινοι διάβολοι» διπλασίασαν τα τέρματα τους στον αγώνα. Ο Γκιγκς έβγαλε την μπαλιά στην πλάτη της άμυνας, με τον Ρούνεϊ να κοντρολάρει την μπάλα στα δεξιά και να κάνει το γύρισμα στον επερχόμενο Φαν Πέρσι, ο οποίος από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ρομπέρτο. Έτσι, η Γιουνάιτεντ έκανε το 2-0 και ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα.
Το β’ μέρος ξεκίνησε όπως το πρώτο ημίχρονο με ευκαιρία δηλαδή για τον Ολυμπιακό. Στο 49’ ο Σαλίνο έκανε την σέντρα από τα δεξιά με τον Πέρεζ να κάνει την κεφαλιά από καλή θέση, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
Δύο λεπτά αργότερα, όμως, ο Φαν Πέρσι, «χτύπησε» για τρίτη φορά. Ο Γουέλμπεκ κέρδισε ένα φάουλ από τον Μανωλά, έξω από την περιοχή, το οποίο από το ριπλέι φάνηκε επίσης αυστηρό. Την εκτέλεσε ανέλαβε ο Φαν Πέρσι, ο οποίος την έστειλε απευθείας στο βάθος της εστίας του Ρομπέρτο κάνοντας το 3-0.
Στο 54’ ο Ντομίνγκεζ εκτέλεσε απευθείας το φάουλ λίγο έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στο κεφάλι του Κάρικ στο τείχος και πέρασε ελάχιστα άουτ με τον Ντε Χέα να έχει μείνει «άγαλμα».
Στο 66’ ο Ολυμπιακός έχασε μία ακόμα μεγάλη ευκαιρία στο ματς. Ο Σαλίνο μετά από ωραία ενέργεια από τα δεξιά, γύρισε στον Φουστέρ, ο οποίος έκανε με την μία το πλασέ, αλλά ο Ντε Χέα μπλόκαρε τη μπάλα στο κέντρο της εστίας.
Οι Πειραιώτες δεν εγκατέλειψαν την… μάχη και στο 79’ απείλησαν και πάλι την εστία του Ντε Χέα. Ο Ντομίνγκεζ κέρδισε την κόντρα και από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή έκανε το δυνατό σουτ, αλλά ο Ντε Χέα έδιωξε σωτήρια. Στην εξέλιξη της φάσης, η μπάλα έφτασε και πάλι στον Αργεντινό, ο οποίος την έστρωσε στον Κάμπελ, αλλά το σουτ του ήταν απελπιστικά άστοχο.
Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξαν κάτι με τον Ολυμπιακό μετά από μία τεράστια προσπάθεια να μην καταφέρνει να πετύχει ένα γκολ και να μένει εκτός Champions League.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 19 Μαρ 2014
Πηγή

SHARE THIS

0 σχόλια: