Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Marissa Mayer, η νέα σιδηρά κυρία της Yahoo



Διαβάστε ποία είναι η 37χρονη Marissa Mayer που αναμένεται να ηγηθεί της Yahoo σε δύσκολη περίοδο για την εταιρία.


Η Marissa Mayer, ένα από τα κορυφαία στελέχη της Google, θα είναι ο επόμενος Διευθύνων Σύμβουλος της Yahoo.

H Mayer θα αντικαταστήσει τον προσωρινό διευθύνοντα σύμβουλο Ross Levinsohn. Αναλαμβάνει επίσης τη θέση του προέδρου και θα γίνει μέλος του Δ.Σ. όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

Η είδηση προκάλεσε έκπληξη σε αρκετούς ανθρώπους του Διαδικτύου, καθώς πολλοί ήταν αυτοί που περίμεναν πως η συγκεκριμένη θέση θα καλυφθεί από τον Ross Levinsohn, όπως ήθελε και η φημολογία των τελευταίων ημερών.

"Είναι χαρά και τιμή μου να αναλάβω την ηγεσία της Yahoo, βασικό προορισμό στο Ιντερνετ για περισσότερους από 700 εκατ. χρήστες", αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η Marissa Mayer. "Ανυπομονώ να συνεργαστώ με τα αφοσιωμένα στελέχη της εταιρείας για να παραδώσουμε καινοτόμα προϊόντα, περιεχόμενο και εξατομικευμένη εμπειρία σε χρήστες και διαφημιστές σε ολόκληρο τον κόσμο".

Η Mayer έρχεται στη Yahoo με πλούσιο βιογραφικό καθώς αποτέλεσε την πρώτη γυναίκα που δούλεψε για την Google, έχοντας την τύχη να εργαστεί δίπλα από στα κορυφαία στελέχη της εταιρείας όπως το Schmidt, τον Page και τον Brin. Τον τελευταίο χρόνο ύστερα από την αναδιοργάνωση στη Google τοποθετήθηκε από τον Larry Page στις υπηρεσίες τοποθεσίας και χαρτών.

Δημοσίευμα των New York Times κάνει λόγο ότι παραιτήθηκε από τη Google μέσω τηλεφώνου το απόγευμα, αναφέροντας ότι συνεχίζει την επαγγελματική της πορεία ως Διευθύνουσα Σύμβουλος στη Yahoo. Η ίδια αναφέρει ότι πέρασε πολύ καλές στιγμές στη Google, όμως πήρε αρκετά εύκολα την απόφασή της να συνεχίσει την επαγγελματική της καριέρα στη Yahoo, αποκαλώντας την ως “μια από τις καλύτερες εταιρείες στο Internet”. Τονίζει ακόμη ότι όταν η ίδια ξεκίνησε για πρώτη φορά στη Google, ο κόσμος δε μπορούσε να ξεχωρίσει τη διαφορά μεταξύ του Internet και της Yahoo.

Η Mayer έχει να αντιμετωπίσει αρκετές προκλήσεις στην Yahoo, μια εταιρεία που βρισκόταν σε ιδιαίτερη άνθηση πριν από μερικά χρόνια, γεγονός όμως που δε συνεχίστηκε το τελευταίο χρονικό διάστημα, με άμεση συνέπεια την απόλυση του ανθρώπινου δυναμικού της κατά 14% και τον τερματισμό 50 υπηρεσιών.

Υπενθυμίζουμε πως τον περασμένο Μάιο, ο τότε CEO Scott Thompson παραιτήθηκε λόγω κατηγοριών ότι πρόσθεσε πλαστό πτυχίο στο βιογραφικό του.

πιο ισχυρές γυναίκες του κόσμου και ήταν η νεότερη γυναίκα που είχε μπει σε αυτή τη λίστα. Υπήρξε μία από τους πρώτους 20 υπαλλήλους της Google και μέσα στη σταδιοδρομία της, έχει υπάρξει ως ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα πρόσωπα της εταιρείας. Ασχολήθηκε πάρα πολύ με τα User Interfaces στην αναζήτηση της Google και το Gmail, ενώ τον τελευταίο καιρό ασχολήθηκε αρκετά με τα location services.


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: