Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

H ιστορία του άσπρου



Το λευκό είναι ένα χρώμα που από τα πολύ παλιά χρόνια έχει συνδεθεί με τη χαρά αλλά και τη λύπη. Σα χρώμα συμβολίζει την αγνότητα, τη χαρά και την αθωότητα. Από τα πολύ παλιά χρόνια βλέπουμε στην τέχνη, αγγέλους να ζωγραφίζονται στα λευκά.



Στην Αίγυπτο, ο Φαραώ φορούσε άσπρη κορώνα για να δείξει την κυριαρχία του σε όλη την Αίγυπτο.Οι Έλληνες από την άλλη μεριά, φορούσαν λευκά στον ύπνο τους για να προκαλέσουν ευχάριστα όνειρα.


Οι Αρχαίοι Πέρσες πίστευαν πως όλοι οι Θεοί είναι ντυμένοι στα λευκά. Από την άλλη στην Ινδία το άσπρο συμβολίζει την Αγιότητα. Οι Ινδοί μοναχοί θεωρούν το άσπρο χρώμα της φωτιάς ως το χρώμα του νερού ενώ στο Σιάμ, οι άσπροι ελέφαντες θεωρούνταν και θεωρούνται ακόμα και σήμερα ιεροί.


Στην Ιρλανδία όμως το άσπρο συμβολίζει τον Νότο ενώ στο Ναβάχο το άσπρο συμβολίζει την Ανατολή και τον Δημιουργό της ημέρας. Από την άλλη μεριά, οι Κινέζοι θεωρούν το λευκό σύμβολο της Δύσης όπως επίσης και σύμβολο του μετάλλου και του πένθους, ενώ άσπρο φόραγαν επίσης αυτοί που πενθούσαν για τον Ιούλιο Καίσαρα.


Τέλος από πολύ παλιά το άσπρο συμβόλιζε την ειρήνη για αυτό και σε πολέμους σηκωνόταν η άσπρη σημαία για ανακωχή, ενώ για πολλούς ανθρώπους από τα πολύ αρχαία χρόνια το να μη φοράς άσπρο στο γάμο σου θεωρούνταν κακή τύχη.



Το λευκό στα ρούχα

Καθημερινά το άσπρο το συναντάμε σε διάφορα επαγγέλματα όπως των γιατρών και  των νοσοκόμων.

Επειδή μπορεί εύκολα να φανεί στο σκοτάδι συνιστάται να φοριέται τη νύχτα όταν οδηγάμε μηχανή, ποδήλατο, ή ακόμα και όταν περπατάμε. Φοριέται σε ζεστά κλίματα επειδή αντανακλά τη ζέστη σε αντίθεση με το μαύρο που την απορροφά.

To λευκό στη Μόδα

Alexander McQueen, Celine, Valentino, Louis Vuitton, Christian Dior, Giambattista Valli είναι μόνο μερικοί από τους σχεδιαστές που χρησιμοποίησαν το λευκό στις επιδείξεις τους για την Άνοιξη -Καλοκαίρι του 2012.

Ο οίκος Chanel είναι ίσως ο μόνος που χρησιμοποιεί το λευκό σε όλες του τις επιδείξεις από τη πρώτη χρονιά που δημιουργήθηκε. Δείτε μερικά σχέδια από την Άνοιξη-Καλοκαίρι 2013.

Φυσικά κλείνοντας δε θα μπορούσα να μη βάλω μερικά νυφικά-φορέματα σε άσπρη απόχρωση….







Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: