Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Ανοργασμία: Ένα πρόβλημα που παραμένει κρυφό ;


Ανοργασμία: Ένα πρόβλημα που παραμένει κρυφό ;

Δεν είναι λίγες οι γυναίκες που κρύβουν βαθιά μέσα τους οποιοδήποτε σεξουαλικό πρόβλημα αντιμετωπίζουν στο γάμο ή τη σχέση τους και παραμένουν για πάντα ανικανοποίητες. Φυσικά, μπορεί να συνυπάρχουν και οργανικά αιτία, όπως για παράδειγμα η δυσπανευρία, που εμποδίζουν τη γυναίκα να βιώσει τον οργασμό της.



 Ποιες, όμως είναι οι ψυχολογικές αιτίες που κάνουν τις γυναίκες να μην μπορούν εύκολα να βιώσουν και να απολαύσουν τη σεξουαλική ζωή τους; Το να μη φτάσει η γυναίκα μερικές φορές σε οργασμό κατά τη σεξουαλική επαφή δεν σημαίνει ότι έχει σεξουαλικό πρόβλημα. Το πρόβλημα αρχίζει όταν για μια μεγάλη χρονική περίοδο δεν μπορεί να βιώσει τον οργασμό ή όταν δεν έχει νιώσει ποτέ τον οργασμό.
 Προβλήματα οργασμού μπορεί να έχει η γυναίκα όταν ο σύντροφος της έχει πρόωρη εκσπερμάτιση ή δεν της δίνει το χρόνο να προετοιμαστεί ψυχικά και σωματικά για τη σεξουαλική επαφή.
 Σε μια μεγάλη μερίδα γυναικών που δεν μπορούν να βιώσουν τον οργανισμό ευθύνεται ο σύντροφος. Ο τρόπος της σεξουαλικής επαφής είναι πολύ σημαντικός και τα προκαταρτικά παιχνίδια είναι αναγκαία στο σεξ. Η θεραπεία είναι ψυχολογική μπορεί να χρειαστεί να γίνει ψυχοθεραπεία σε ατομικό επίπεδο αλλά και σεξοθεραπεία στο ζευγάρι.

 Υπάρχει αντρική ανικανότητα;


Εκατομμύρια άντρες σ' όλο τον κόσμο, από 21 ετών και πάνω, έχουν πρόβλημα δυσλειτουργίας στύσης, σύμφωνα με έρευνα που απασχόλησε 2.000 ουρολόγους.

Η κατάκτηση της χαμένης ηδονής


Όταν η σεξουαλική ζωή δεν είναι ικανοποιητική, μπορεί να κάνεις να ακολουθήσει διάφορους δρόμους για την καλυτέρευσή της, όπως:

· Περιορισμό του αλκοόλ, του καπνού και των ηρεμιστικών. Εάν υπάρχουν αμφιβολίες ότι τα φάρμακα ή τα ηρεμιστικά εμποδίζουν τη σεξουαλική δραστηριότητα, θα πρέπει να ζητήσουμε τη γνώμη ειδικού.

· Θεραπεία μολύνσεων και ερεθισμών του κόλπου.

· Αποκατάσταση των ορμονικών μεταβολών στις γυναίκες που βρίσκονται στην εμμηνόπαυση.

· Το αντισυλληπτικό χάπι, που θα απομακρύνει το φόβο μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης.

· Θεραπεία των ψυχολογικών αιτιών που προκαλούν προβλήματα στη σεξουαλική επαφή με τη βοήθεια ενός ψυχολόγου ή σεξολόγου.

· Σεξοθεραπεία, για να δούμε τη θετική πλευρά της σεξουαλικότητας, ξεκινώντας από το σώμα μας και τον ερεθισμό του.


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: