Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Η πιο «διάσημη» φωτό στον κόσμο;



Αυτή η φωτογραφία, με το όνομα «Bliss», του Charles O’ Rear -φωτογράφου του National Geographic για περισσότερα από 25 χρόνια- είναι πιθανότατα εκείνη που έχετε δει περισσότερες φορές από οποιαδήποτε άλλη στη ζωή σας.
Και αν η «Mona Lisa» του Leonardo Da Vinci είναι ο πιο γνωστός πίνακας στον κόσμο, μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι αυτή τη φωτογραφία είναι, αντίστοιχα, η πιο δημοφιλής στον πλανήτη!

Τη «γνωρίσαμε» το 2002, σαν προεπιλεγμένη… ταπετσαρία της επιφάνειας εργασίας του theme «Luna» των Windows XP. Ο O’ Rear την τράβηξε ενώ έκανε διάλειμμα από μία υποχρέωσή του στη Napa Valley της California, δεν αποκαλύπτει όμως πόσο τον πλήρωσε η Microsoft για τα δικαιώματα της λέγοντας απλά ότι η συμφωνία που είχε κάνει ήταν «εξαιρετική».

Η φωτογραφία επανήλθε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα, όταν ένα φωτογραφικό blog ισχυρίστηκε ότι την έχουν δει 1 δισ. άνθρωποι στον πλανήτη, ενώ κυκλοφόρησε ευρέως και στο Google+. Ο αριθμός του 1 δισ. είναι, ωστόσο, μία εκτίμηση, όπως αναφέρει ο ίδιος ο O’ Rear, ο οποίος, πάντως, παραδέχεται ότι είναι η πιο «αναγνωρίσιμη» φωτό όλων των εποχών, η οποία είναι «οικεία» για τους περισσότερους, «είτε πρόκειται για κάποιον αγρότη στην Κίνα, είτε για έναν αστροναύτη του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού». Εσείς, αλήθεια, μπορείτε να σκεφτείτε κάποια φωτογραφία που έχετε δει περισσότερες φορές;


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: