Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Τι δείχνουν τα όνειρα για την ψυχολογική σας κατάσταση


Dreaming Girl

Οι επιστήμονες αποκτούν σταδιακά πρόσβαση σε όλο και πιο βαθιά σημεία του ανθρώπινου εγκεφάλου.


Ένα από τα μεγαλύτερα αινίγματα που επιδιώκουν να λύσουν έχει να κάνει με τα όνειρα και με τη σημασία που έχουν αυτά για τον ανθρώπινο οργανισμό. Είναι αλήθεια ότι όταν κοιμόμαστε, τα εγκεφαλικά μας κύτταρα παραμένουν ξύπνια και πυροδοτούν τα όνειρά μας. Υπάρχουν κάποιες πτυχές της εγκεφαλικής δραστηριότητάς μας, κατά τον ύπνο, που, αν μη τι άλλο προκαλούν εντύπωση.

1. Τα βίαια όνειρα μπορεί να είναι προάγγελος ασθενειών

Πολλοί άνθρωποι, καθώς βλέπουν εφιάλτες, παρουσιάζουν αντιδράσεις: τινάζονται, κλωτσούν ή ουρλιάζουν. Αυτού του είδους οι αντιδράσεις έχουν συνδεθεί με ασθένειες , όπως η νόσος του Αλτσχάιμερ και η νόσος του Πάρκινσον.

Αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιος είναι στα πρόθυρα των ασθενειών, καθώς η εμφάνισή τους μπορεί να γίνει πολλές δεκαετίες αργότερα.

2. Τα «νυχτοπούλια» βλέπουν πιο συχνά εφιάλτες

Έρευνες έχουν αποδείξει ότι οι άνθρωποι που ξαγρυπνούν τις νύχτες είναι πιο πιθανό να έχουν εφιάλτες, σε σχέση με όσους κοιμούνται νωρίς. Οι επιστήμονες δεν έχουν καταλήξει στους λόγους για τους οποίους μπορεί να συμβαίνει αυτό. Μια εκδοχή είναι ότι οι περισσότεροι εφιάλτες «έρχονται» τις πρωινές ώρες. Έτσι, όσοι κοιμούνται και ξυπνούν νωρίς, «γλιτώνουν» αυτό το διάστημα.

3. Οι άνδρες ονειρεύονται το σεξ και οι γυναίκες έχουν εφιάλτες

Αυτό είναι ένα ενδιαφέρον εύρημα. Σε ανάλογες έρευνες διαπιστώθηκε ότι οι άνδρες είναι πιο επιρρεπείς στα ερωτικά όνειρα, ενώ οι γυναίκες βλέπουν συχνά δυσάρεστα όνειρα. Τις περισσότερες φορές βλέπουν ότι κάποιος τις κυνηγά ή ότι χάνουν κάποιο αγαπημένο πρόσωπο.

4. Οι άνθρωποι που παίζουν video games είναι σε θέση να ελέγξουν τα όνειρά τους

Ακούγεται παράξενο, αλλά οι άνθρωποι που παίζουν συχνά video games μπορούν, ως ένα βαθμό, να ελέγξουν τα όνειρά τους και να «αλλάξουν» την εξέλιξη ενός ονείρου.

5. Γιατί ονειρευόμαστε

Αυτό είναι ένα ερώτημα που εξακολουθεί να βασανίζει τους επιστήμονες, οι οποίοι δεν έχουν καταλήξει σε μία, ξεκάθαρη απάντηση. Πάντως, έχουν διαπιστώσει ότι πολλές φορές, τα όνειρα μας βοηθούν να λύσουμε γρίφους που μας απασχολούν στη διάρκεια της ημέρας. Γι' αυτό πολλές φορές ξυπνάμε γνωρίζοντας την απάντηση σε ένα πρόβλημα που μας έκανε να σπαζοκεφαλιάζουμε την προηγούμενη ημέρα!


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: