Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Δείτε, τις παραλίες "μαγνήτες" σε όλη την Ελλάδα...




Ένα πολύ μικρό δείγμα από τις πανέμορφες παραλίες της Ελλάδας.




ΣΑΜΟΣ
Ψιλή  ΄Αμμος (Μαραθόκαμπος)


Η χρυσαφένια και ψιλή άμμος και τα πεντακάθαρα νερά με τα πεύκα που φτάνουν μέχρι την παραλία,  χαρακτηρίζουν την παραλία της Ψιλής Αμμου, στον Μαραθόκαμπο. Για να φτάσετε εδώ πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι υπάρχει και μία ακόμη παραλία με το ίδιο όνομα στο νησί, όποτε βεβαιωθείτε ότι κατευθύνεστε σε αυτή που βρίσκεται στον Μαραθόκαμπο (αφήνοντας πίσω σας το ομώνυμο χωριό και συνεχίζοντας για ακόμη 5 χλμ.). Μπορείτε να νοικιάσετε ομπρέλες και ξαπλώστρες, αλλά και αν θέλετε κάτι για να δροσιστείτε δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε το beach bar. Η θάλασσα βαθαίνει ομαλά, πράγμα που την κάνει ιδανική και για οικογένειες με μικρά παιδιά



ΡΟΔΟΣ Πρασονήσι Απέχει 90 και πλέον χλμ. από τη Ρόδο, αλλά η επίσκεψη εδώ θα σας ανταμείψει... Δύο κολπίσκοι αντικρυστοί, ιδανικοί για θαλάσσια αθλήματα και μπάνιο, στο νοτιότερο σημείο της Ρόδου. Εδώ συνωστίζονται οι windsurfers αφού οι αρκετά ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, ειδικά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο (μελτέμια) είναι ιδανικοί για τους λάτρεις του αθλήματος. 





ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΣ ΣίμοςΗ άμμος της παραλίας του Σίμου στην Ελαφόνησο διαφέρει από οποιαδήποτε άλλη στην Ελλάδα! Χρυσή και λευκή αμμουδιά ενώνονται για να δώσουν ένα μοναδικό αποτέλεσμα που όμοιό του δεν υπάρχει. Δύο γειτονικές παραλίες που παλαιότερα ήταν γνωστές με τα ονόματα Φράγκο και Σαρακίνικο είναι πλέον γνωστές με το όνομα Σίμος. Η σμαραγδένια θάλασσα, η διαύγεια των νερών, αλλά και οι αμμοθίνες που περιστοιχίζουν την παραλία θα σας κάνουν να αγαπήσετε πραγματικά αυτό το μέρος. Μία βόλτα για περπάτημα στη χερσόνησο που ενώνει και ταυτόχρονα χωρίζει τις δύο παραλίες επιβάλλεται... 





ΧΑΝΙΑ Ελαφονήσι 
΄Οποιος βρεθεί στην Κρήτη δεν πρέπει να παραλείψει να επισκεφθεί το Ελαφονήσι,  με τις πανέμορφες εξωτικές παραλίες του. Είναι νησί, αλλά μπορείτε να φθάσετε περπατώντας, καθώς απέχει λιγότερο από 100 μέτρα από την ακτή και τα νερά είναι αβαθή. Βρίσκεται στο νοτιοδυτικό άκρο του νομού, απέναντι από τον όρμο της Χρυσοσκαλίτισσας. Στην περιοχή υπάρχουν σπάνια είδη φυτών και ζώων για τα οποία θα αντλήσετε πληροφορίες από ενημερωτικές πινακίδες. Θα φτάσετε αφού προηγηθούν δύο- και πλέον- ώρες οδήγησης με το αυτοκίνητο. 





ΠΑΡΟΣ  ΚολυμπήθρεςΜε τους αποσαθρωμένους βράχους από γρανίτη να κυριαρχούν και να δημιουργούν ένα σεληνιακό τοπίο, η παραλία με την επωνυμία Κολυμπήθρες προσελκύει το ενδιαφέρον πολλών λουομένων και ιδιαίτερα οικογενειών. Το σμίλευμα των βράχων από τα κύματα έχει δημιουργήσει κοιλότητες που όταν γεμίσουν μοιάζουν με κολυμπήθρες, στις οποίες η παραλία οφείλει το όνομά της. Εδώ θα έχετε τη δυνατότητα να νοικιάσετε ομπρέλες και ξαπλώστρες, αλλά και να παρακολουθήσετε μαθήματα θαλάσσιων σπορ από τη σχολή που λειτουργεί στην περιοχή. Βρίσκεται 4 χλμ. δυτικά της Νάουσας και έχετε τη δυνατότητα να φτάσετε είτε οδικώς, ακολουθώντας τον δρόμο προς την Παροικιά, είτε με καραβάκι από τη Νάουσα. 





ΝΑΞΟΣ Αγιος ΠροκόπιοςΑπέχει περίπου 5 χλμ. από τη Χώρα και θεωρείται μία από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού και όχι μόνο. Το σημείο όπου βρίσκεται θεωρείται ευνοϊκό, καθώς δεν είναι εκτεθειμένη σε ισχυρούς ανέμους, ενώ το μήκος της φτάνει το 1,5 χλμ. Σε ένα τμήμα της μεγάλης αυτής παραλίας υπάρχουν ομπρέλες και ξαπλώστρες προς ενοικίαση, ενώ η υπόλοιπη παραμένει ανεκμετάλλευτη. Διαλέγετε λοιπόν και παίρνετε! Η αμμουδιά οριοθετείται από αμμόλοφους, ενώ λίγο πιο πίσω υπάρχει ένας οικισμός με διάφορα μαγαζάκια. Μπορείτε να φτάσετε εδώ με λεωφορεία που εκτελούν συχνά το δρομολόγιο από τη Χώρα. 





Καλές βουτιές...

Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: