Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Εκπτώσεις - ανάσα για εμπόρους και καταναλωτές


Οι καλοκαιρινές εκπτώσεις, που ξεκινούν σήμερα και θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος Αυγούστου, θα δώσουν ανάσα σε χιλιάδες μικρομεσαίους εμπόρους που περιμένουν να δουν ρευστό στα ταμεία τους

Οπως αναφέρουν οι έμποροι, οι εκπτώσεις στα παπούτσια θα είναι της τάξης του 50%. Στα ρούχα 50%-70%. Στα λευκά είδη μέχρι 60%. Στα ηλεκτρικά είδη μέχρι και 50%. Στα εποχικά προϊόντα οι τιμές θα μειωθούν μέχρι και 70%.


Τελευταία ευκαιρία είναι οι καλοκαιρινές εκπτώσεις που ξεκινούν σήμερα -και θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος Αυγούστου- για χιλιάδες μικρομεσαίους εμπόρους, προκειμένου να δουν ρευστό στα ταμεία τους.


Τα ποσοστά των εκπτώσεων είναι ιδιαίτερα υψηλά, καθώς φτάνουν το 60% και 70% στα είδη ένδυσης και υπόδησης, δύο κλάδους που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την ύφεση. Η αγορά τους τελευταίους μήνες είναι «παγωμένη» και η όποια κίνηση αφορά αποκλειστικά και μόνο είδη σε προσφορά.
Είναι χαρακτηριστικό ότι όλοι, από τις μεγάλες αλυσίδες και τα πολυκαταστήματα μέχρι τα μικρά συνοικιακά μαγαζιά, είχαν προχωρήσει από το Πάσχα και μετά σε προσφορές, αφού το αγοραστικό ενδιαφέρον ήταν μηδαμινό.
Στις επώνυμες φίρμες ρούχων οι προεκπτώσεις έχουν ξεκινήσει από μέρες, ενώ την ίδια πολιτική ακολούθησαν και οι αλυσίδες με τις επώνυμες φίρμες καλλυντικών. Η εξαιρετικά περιορισμένη κίνηση -που αγγίζει και το 80% στα επώνυμα καλλυντικά- αναγκάζει τις συγκεκριμένες αλυσίδες να προχωρούν σε όλο και πιο σύντομα χρονικά διαστήματα σε εκπτώσεις της τάξης του 25% και 30%, με αποτέλεσμα να τείνει να παγιωθεί το καθεστώς των προσφορών όλο τον χρόνο.
Προκρατήσεις
Στα πολυκαταστήματα οι προσφορές ήταν συνεχείς, ενώ παγιώθηκε και η πολιτική των προκρατήσεων και μάλιστα χωρίς να χρειάζεται ο καταναλωτής να δώσει προκαταβολή.
Πτώση τζίρου μέχρι και 70%, στα 817 εκ. € τα «φέσια»

Οπως αναφέρουν οι έμποροι, οι εκπτώσεις στα παπούτσια θα είναι της τάξης του 50%. Στα ρούχα 50%-70%. Στα λευκά είδη μέχρι 60%. Στα ηλεκτρικά είδη μέχρι και 50%. Στα εποχικά προϊόντα οι τιμές θα μειωθούν μέχρι και 70%.
Οι καταναλωτές θα πρέπει να προσέχουν τα εξής, όταν αγοράζουν στις εκπτώσεις:
Είναι υποχρεωτική η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή η τιμή του προϊόντος πριν και μετά την έκπτωση.
Δεν πρέπει να γίνεται σύγχυση μεταξύ εκπτώσεων και προσφορών. Οι εκπτώσεις αφορούν προϊόντα της σεζόν, ενώ οι προσφορές, όπου η έκπτωση είναι ιδιαίτερα υψηλή, αφορούν συνήθως είδη παρωχημένης εποχής.
Σημειώνεται επίσης ότι, σύμφωνα με την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, μετά τις τροποποιήσεις του ν. 3769/2009, προσφορές επιτρέπονται μέχρι την παραμονή της έναρξης των επίσημων εκπτώσεων.
Προσοχή όταν αγοράζετε προϊόντα προσφορών, διότι στα είδη αυτά δεν γίνονται αλλαγές.
Ζητάτε απόδειξη, γιατί μόνο έτσι αποδεικνύεται η αγορά σε περίπτωση ελαττωματικού προϊόντος.
Ζητάτε τις οδηγίες χρήσης του προϊόντος και τους όρους της εγγύησής του στην ελληνική γλώσσα.



Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: