Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Προσλήψεις αναπληρωτών και ωρομισθίων


Προσλήψεις αναπληρωτών και ωρομισθίων

Τα δικαιολογητικά για την ένταξη στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομισθίων καλούνται να καταθέσουν από την προσεχή Δευτέρα δάσκαλοι και καθηγητές. Κατώτερο όριο ηλικίας το 21ο έτος. Ποιοι εκπαιδευτικοί έχουν δικαίωμα συμμετοχής.


Στο διάστημα από 16 έως 27 Ιουλίου πρέπει να καταθέσουν τα δικαιολογητικά οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για να ενταχθούν στους πίνακες των αναπληρωτών και ωρομισθίων και στους πίνακες διορισμών για το σχολικό έτος 2012-13 . Σύμφωνα με την εγκύκλιο που εκδόθηκε χθες από το υπουργείο Παιδείας, στο πλαίσιο της προετοιμασίας κατάρτισης των ενιαίων πινάκων αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών, καθώς και των πινάκων διορισμών (ενιαίος πίνακας αναπληρωτών με πραγματική προϋπηρεσία, πίνακας 24μήνου και πίνακας 30μήνου) Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σχολικού έτους 2012-2013, καλούνται να ενταχθούν στους πίνακες οι εξής κατηγορίες εκπαιδευτικών:


α) Oσοι έχουν προϋπηρεσία προσωρινού αναπληρωτή ή ωρομίσθιου εκπαιδευτικού μέχρι 30.06.2010.
β) Οσοι έχουν μόρια πάνω από τη βαθμολογική βάση από τον τελευταίο ή και τον προτελευταίο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ εκάστου κλάδου.
γ) Οσοι επιθυμούν να εγγραφούν στον συμπληρωματικό πίνακα με μηδενικά μόρια βάσει της ημεροχρονολογίας κτήσης και του βαθμού του πτυχίου τους.
Στην εγκύκλιο υπογραμμίζεται ότι οι υποψήφιοι για μόνιμο διορισμό από τους πίνακες με προϋπηρεσία (πίνακες διορισμών 40%: ήτοι πίνακες αναπληρωτών με πραγματική προϋπηρεσία έως 30-06-2010, πίνακες 24μήνου: ήτοι πίνακες με προϋπηρεσία 24 μηνών αποκτηθείσα έως την 30-06-2010 και επιτυχία σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και πίνακες 30μήνου: ήτοι πίνακες με προϋπηρεσία 30 μηνών αποκτηθείσα έως την 30-06-2008) υποχρεούνται να υποβάλουν αίτηση με την παρούσα εγκύκλιο, συμπληρώνοντας το σχετικό πεδίο 14α.
Εάν δεν επιθυμούν πρόσληψη ως προσωρινοί αναπληρωτές, μπορούν να μην επιλέξουν περιοχές προτίμησης αναπληρωτών, δηλώνοντάς το στο αντίστοιχο πεδίο της αίτησης που αναφέρει «υποβάλλω την παρούσα αίτηση αποκλειστικά για ένταξη στους πίνακες διορισμών σχολικού έτους 2012-2013 (Ενιαίος - 40%, 24μηνο, 30μηνο). Δεν επιθυμώ να δηλώσω περιοχές προτίμησης για πρόσληψη ως αναπληρωτής εκπαιδευτικός».
Σημειώνεται ότι για τον μόνιμο διορισμό εκπαιδευτικών θα ακολουθήσουν σχετικές εγκύκλιοι.
Για τους κλάδους ΠΕ02-Φιλολόγων, ΠΕ03-Μαθηματικών, ΠΕ04 (ειδικότητες Φυσικών, Χημικών, Βιολόγων και Γεωλόγων), ΠΕ10- Κοινωνιολόγων, ΠΕ12.04 Μηχανολόγων, Ναυπηγών και Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης, ΠΕ12.05- Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, ΠΕ12.06- Ηλεκτρονικών Μηχανικών, Φυσικών Ραδιοηλεκτρολόγων, ΠΕ12.08-Χημικών Μηχανικών- Μεταλλειολόγων, κατά τη διάρκεια της τριετίας 2009-2012, διατέθηκαν για διορισμό από τους πίνακες του ΑΣΕΠ (ποσοστό 60%) όλες οι προβλεφθείσες θέσεις.
Για τον λόγο αυτό και επειδή οι αντίστοιχες θέσεις για κάλυψη από τον ενιαίο πίνακα διορισμών (ποσοστό 40%) καλύφθηκαν στο σύνολό τους, δεν θα συνταχθεί ενιαίος πίνακας διορισμών με πραγματική προϋπηρεσία στους οικείους κλάδους το σχολικό έτος 2012-2013.
Κλάδοι εκπαιδευτικών
Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν οι εκπαιδευτικοί των κλάδων ΠΕ01, ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04 (ειδικότητες Φυσικών, Χημικών, Φυσιογνωστών, Βιολόγων και Γεωλόγων), ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ09, ΠΕ10, ΠΕ11, ΠΕ12, ΠΕ13, ΠΕ14, ΠΕ15, ΠΕ17, ΠΕ18, ΠΕ19, ΠΕ20, ΠΕ32, ΠΕ33, ΠΕ34, ΠΕ40, ΠΕ60, ΠΕ70, ΤΕ01 και ΔΕ01. Οι εκπαιδευτικοί των κλάδων ΠΕ16.01, ΠΕ16.02, ΠΕ17.13, ΠΕ17.14, ΤΕ16 και οι εμπειροτέχνες ιδιώτες μουσικοί θα κληθούν με ξεχωριστή εγκύκλιο.
Ανώτατο όριο ηλικίας των υποψηφίων δεν υφίσταται. Κατώτατο όριο ηλικίας ορίζεται το εικοστό πρώτο (21ο) έτος. Για τη συμπλήρωση του κατώτατου ορίου ηλικίας, ως ημερομηνία γέννησης θεωρείται η 1η Ιανουαρίου του έτους γέννησης.
Οσον αφορά τους μόνιμους διορισμούς, και φέτος θα γίνουν σε ποσοστό 60% από τους ισχύοντες πίνακες διοριστέων εκπαιδευτικών του ΑΣΕΠ και σε ποσοστό 40% από τους ενιαίους πίνακες προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών με πραγματική προϋπηρεσία.
Στην εξαιρετική περίπτωση εξάντλησης ενός ή περισσοτέρων πινάκων της παρ. 2 συντάσσονται αντιστοίχως πίνακες με σειρά κατάταξης βάσει του χρόνου κτήσης του πτυχίου και, εφόσον ο χρόνος αυτός συμπίπτει για περισσότερους υποψηφίους, λαμβάνονται υπόψη διαδοχικά ο βαθμός του πτυχίου και η βαθμολογία τους σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Επίσης και φέτος θα προσληφθούν αναπληρωτές με μειωμένο ωράριο.
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ
Η διαδικασία για τρίτεκνους και πολύτεκνους
Οι υποψήφιοι που εμπίπτουν στις κατηγορίες τρίτεκνων ? πολύτεκνων θα πρέπει να συνυποβάλουν πρόσθετα δικαιολογητικά κατά περίπτωση.
Συγκεκριμένα, οι πολύτεκνοι πρέπει να καταθέσουν πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης πολυτέκνου εξ ιδίας οικογένειας από τον δήμο εγγραφής, συνοδευόμενο από πιστοποιητικό της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδας.
Επισημαίνεται ότι χορηγείται η ιδιότητα του πολυτέκνου για τους έχοντες τη γονική μέριμνα και επιμέλεια τέκνων από έναν ή περισσότερους γάμου ή νομιμοποιηθέντων ή υιοθετημένων, τα οποία είναι άγαμα και δεν έχουν συμπληρώσει το 23ο έτος της ηλικίας τους ή σπουδάζουν σε αναγνωρισμένες τριτοβάθμιες σχολές πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης και αναγνωρισμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα της ημεδαπής ή της αλλοδαπής ή εκπληρώνουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις και δεν έχουν συμπληρώσει το 25ο έτος της ηλικίας τους.
Στα παιδιά αυτά συνυπολογίζονται και όσα έχουν οποιαδήποτε αναπηρία σε ποσοστό 67% και άνω ισοβίως, ανεξαρτήτως ηλικίας.
Αντίστοιχα, οι τρίτεκνοι πρέπει να προσκομίσουν πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από τον δήμο εγγραφής για την ιδιότητα του γονέα τριών τέκνων.
Σημειώνεται, τέλος, ότι τα πιστοποιητικά των εκπαιδευτικών που ανήκουν στις προαναφερόμενες περιπτώσεις των πολύτεκνων και τρίτεκνων θα πρέπει να έχουν εκδοθεί εντός του τελευταίου εξαμήνου, ενώ οι ιδιότητες αυτές πρέπει να συντρέχουν και κατά τον χρόνο πρόσληψης.
ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
Μοριοδότηση και πιστοποίηση της διδακτικής επάρκειας
Σύμφωνα με την προκήρυξη, η παιδαγωγική και η διδακτική επάρκεια πιστοποιούνται:
Με βεβαίωση επιτυχούς παρακολούθησης ειδικού προγράμματος σπουδών τουλάχιστον εξαμηνιαίας διάρκειας, το οποίο παρέχεται από τμήμα ΑΕΙ.
Με την κατοχή πτυχίου τμήματος ΑΕΙ, το πρόγραμμα σπουδών του οποίου εξασφαλίζει την αναγκαία θεωρητική κατάρτιση και πρακτική εξάσκηση, οι απόφοιτου του οποίου έχουν τα τυπικά προσόντα διορισμού στην εκπαίδευση.
Με την κατοχή πτυχίου παιδαγωγικών τμημάτων ΑΕΙ.
Με την κατοχή μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών ή διδακτορικού διπλώματος στις επιστήμες της αγωγής.
Με την κατοχή παιδαγωγικού πτυχίου της ΠΑΤΕΣ ή της ΑΣΕΤΕΜ ή της ΑΣΠΑΙΤΕ.
Με κατοχή αναγνώρισης του επαγγελματικού προσόντος του καθηγητή δευτεροβάθμιας συγκεκριμένου κλάδου από το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων.
Τα πτυχία που χορηγούνται από εκπαιδευτικά ιδρύματα της αλλοδαπής γίνονται δεκτά, εφόσον έχουν αναγνωρισθεί ως ισότιμα και αντίστοιχα από τον ΔΟΑΤΑΠ.
Κατάταξη υποψηφίων
Κατά τα λοιπά, οι υποψήφιοι, αναπληρωτές και ωρομίσθιοι, κατατάσσονται κατά σειρά που εξαρτάται από το σύνολο των μορίων:
α. Ενα μόριο για κάθε μήνα προϋπηρεσίας προσωρινού αναπληρωτή ή ωρομίσθιου εκπαιδευτικού μέχρι και τις 30-06-2010. Η προϋπηρεσία που έχει προσφερθεί σε δυσπρόσιτα σχολεία μέχρι και τις 30-06-2010 υπολογίζεται στο διπλάσιο μόνο για πρόσληψη ως αναπληρωτών και ωρομισθίων.
β. Ενα μόριο για κάθε βαθμολογική μονάδα πάνω από τη βαθμολογική βάση από τον τελευταίο, προ της συντάξεως του πίνακα, διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.
γ. Μισό μόριο για κάθε βαθμολογική μονάδα, πάνω από τη βαθμολογική βάση από τον αντίστοιχο προτελευταίο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.
Οσοι υπάγονται σε περισσότερες της μίας από τις ανωτέρω περιπτώσεις λαμβάνουν αθροιστικά τα μόρια αυτών.
ΕΝΙΑΙΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ
Η προϋπηρεσία που προσμετράται
Η προϋπηρεσία, η οποία προσμετράται στους ενιαίους πίνακες αναπληρωτών και ωρομισθίων, ορίζεται αυτή που προσφέρθηκε:
Στα δημόσια σχολεία. Στα Μουσικά Σχολεία. Στα Τμήματα Αθλητικών Διευκολύνσεων. Στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής. Στα Ναυτικά Λύκεια. Στα Μεταλυκειακά Προπαρασκευαστικά Κέντρα. Στα Ολοήμερα Σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Στα Εκκλησιαστικά Σχολεία. Στη Σιβιτανίδειο Δημόσια Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων. Σε θέσεις μονίμων εκπαιδευτικών πριν από την αποχώρησή τους, εφόσον έχει προσφερθεί μέχρι 31.8.2005. Για την εφαρμογή του προγράμματος της Ολυμπιακής Εκπαίδευσης. Για την εφαρμογή των προγραμμάτων ενισχυτικής διδασκαλίας και πρόσθετης διδακτικής στήριξης. Στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας. Στις σχολές τουριστικής εκπαίδευσης ΤΕΕ του Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΟΤΕΚ). Στις σχολικές μονάδες του Ιδρύματος Απροσάρμοστων Παίδων Κρήτης κ.ά.
ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ
Τα δικαιολογητικά που πρέπει να καταθέσουν οι εκπαιδευτικοί
Ολοι οι υποψήφιοι που υποβάλλουν αίτηση-δήλωση υποχρεούνται να καταθέσουν τα ακόλουθα δικαιολογητικά
α. Οποιοδήποτε πιστοποιητικό έγγραφο στο οποίο να αναγράφεται ο προσωπικός Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ).
Το εν λόγω πιστοποιητικό δεν απαιτείται για τους παλιούς υποψηφίους,
β. Φωτοτυπία δελτίου ταυτότητας ή διαβατηρίου.
? Οι ομογενείς από τη Βόρεια Ηπειρο, την Κωνσταντινούπολη, από τα νησιά Ιμβρο και Τένεδο που δεν έχουν την ελληνική ιθαγένεια, υποβάλλουν αντίγραφο του Ειδικού Δελτίου Ταυτότητας Ομογενούς (Ε.Δ.Τ.Ο.) ή δελτίο ταυτότητας αλλοδαπού με αναγραφή της ελληνικής καταγωγής, της Ελληνικής Αστυνομίας.
Οι υποψήφιοι που έχουν ξένη υπηκοότητα και δεν είναι πολίτες κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, δικαιούνται να υποβάλουν αίτηση, εφόσον προσκομίσουν βεβαίωση από το υπουργείο Εσωτερικών ότι έχουν αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια με πολιτογράφηση και ότι έχει παρέλθει ένα έτος από την απόκτησή της. Φωτοτυπία του δελτίου ταυτότητας ή του διαβατηρίου δεν απαιτείται για τους παλιούς υποψηφίους.
Σε κάθε περίπτωση είναι σαφές ότι, κατά την υποβολή της αίτησης, είναι απαραίτητη η προσκόμιση του δελτίου ταυτότητας ή του διαβατηρίου. Για τις περιπτώσεις που έχουν μεταβληθεί προσωπικά στοιχεία (Α.Δ.Τ., Α.Φ.Μ., διεύθυνση κατοικίας, αριθμός τηλεφώνου κ.λπ.), αυτά θα δηλώνονται υποχρεωτικά στην αίτηση, η οποία επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης.
γ. Επικυρωμένο αντίγραφο του τίτλου σπουδών, στο οποίο θα αναγράφεται η ημεροχρονολογία και ο βαθμός κτήσης του πτυχίου.
Αν δεν αναγράφεται η ημεροχρονολογία κτήσης απαιτείται συμπληρωματική βεβαίωση κτήσης και βαθμού πτυχίου από το Πανεπιστήμιο ή το ΤΕΙ.
Σε περίπτωση που εκκρεμεί η ορκωμοσία των νέων πτυχιούχων αρκεί βεβαίωση κτήσης και βαθμού πτυχίου από το Πανεπιστήμιο ή το ΤΕΙ.
Οσον αφορά το βαθμό του πτυχίου, στην περίπτωση που δεν προσκομίσει ο υποψήφιος βεβαίωση με τον ακριβή βαθμό, θα λαμβάνεται υπόψη η κατώτερη βαθμολογία κάθε μιας από τις κλίμακες «ΑΡΙΣΤΑ», «ΛΙΑΝ ΚΑΛΩΣ», «ΚΑΛΩΣ».
Ειδικά για τους κλάδους ΠΕ60 - Νηπιαγωγών και ΠΕ70-Δασκάλων απαιτείται βεβαίωση φοίτησης και επιτυχούς παρακολούθησης επί τέσσερα ή δύο ακαδημαϊκά εξάμηνα, κατά περίπτωση, Παιδαγωγικού Τμήματος Ελληνικού Πανεπιστημίου ή Βεβαίωση επιτυχούς παρακολούθησης Ειδικού Προγράμματος Επανεκπαίδευσης Παιδαγωγικού Τμήματος Ελληνικών Πανεπιστημίων για τους κατόχους πτυχίων χωρών εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Οσοι από τους υποψήφιους αυτούς υποβλήθηκαν στη διαδικασία εξετάσεων ή δοκιμασιών νια την αναγνώριση της ισοτιμίας και αντιστοιχίας απαιτείται βεβαίωση μόνον νια δύο ακαδημαϊκά εξάμηνα. Αναφορικά με τους υποψηφίους που είχαν εγγραφεί στις επετηρίδες μέχρι 31-7-1995 απαιτείται βεβαίωση παρακολούθησης ειδικού προγράμματος επανεκπαίδευσης συνολικής διάρκειας έξι (6) μηνών σε Παιδαγωγικό Τμήμα Ελληνικού ΑΕΙ. Από τις παραπάνω ρυθμίσεις εξαιρούνται οι πτυχιούχοι του Ελληνικού Κολεγίου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Βορείου και Νοτίου Αμερικής.



Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: