Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Επτά από τους πιο οικονομικούς προορισμούς (αυτήν την στιγμή) στον κόσμο



Αν ακόμη και εν μέσω κρίσης προτιμάς να βρεθείς εκτός συνόρων για διακοπές, τουλάχιστον διάλεξε κάποιον από τους πιο value for money προορισμούς.

Σίγουρα υπάρχουν πολλά μέρη στον κόσμο που αξίζει να πας κάποια στιγμή στη ζωή σου, ποιος υπολογίζει όμως και την τσέπη σου; Με τη βοήθεια του lonelyplanet και του budgettravel βρήκαμε τα οικονομικότερα μέρη για να επισκεφτείς -τη συγκεκριμένη περίοδο- στον κόσμο. Αν δεν μπορείς να πας τώρα, τουλάχιστον μάθε γιατί θα άξιζε να το κάνεις.


Να σημειωθεί εξ' αρχής ότι οι περισσότεροι προορισμοί είναι εκτός Ευρώπης, συνεπώς το κόστος για να φτάσεις ξεφεύγει από τα συνηθισμένα ποσά. Όμως, μην ξεχνάς ότι μπορείς να κλείσεις τα αεροπορικά εισιτήρια μερικούς μήνες νωρίτερα, γλιτώνοντας σχεδόν τα μισά χρήματα.



- Μέριδα, Μεξικό

Η πρωτεύουσα της χερσονήσου Γιουκατάν δεν είναι διάσημη μόνο για την αρχιτεκτονική της και τους καθεδρικούς ναούς που δίνουν ζωντάνια στην πόλη από τον 16ο αιώνα, αλλά και για τις χαμηλές τιμές της ως προς τον τρόπο ζωής της (Πως είναι η Ελλάδα; Καμία σχέση).  Οι επισκέπτες με πολιτισμικές... ανησυχίες μπορούν να ανακαλύψουν θησαυρούς από την αποικιοκρατική εποχή, αλλά και από την εποχή του πολιτισμού των Μάγια, έχοντας δωρεάν πρόσβαση στα περισσότερα μουσεία της πόλης, ενώ με ελάχιστα χρήματα μπορούν να πάρουν μέρος σε εκπληκτικές ημερήσιες εκδρομές. Όσο για τα δωμάτια; Με ημερήσια διαμονή από 15 ευρώ το άτομο, μάλλον θα σκεφτόμαστε μόνο τα χρήματα για τα αεροπορικά.

- Χόι Ανν, Βιετνάμ
 
Ένα ολιγοήμερο ταξίδι στην πόλη Χόι Ανν αποτελεί εμπειρία ζωής, χωρίς να επιβαρύνει την τσέπη σου. Μπορεί η πόλη -παρά την φτώχεια των κατοίκων της- να είναι γεμάτη από υπερσύγχρονα resort, παρόλα αυτά τα γραφικά αποικιακού στυλ ξενοδοχεία, με τις χαμηλές τιμές τους θα σε κερδίσουν σίγουρα. Απόλαυσε μια 20λεπτη βαρκάδα δίνοντας κάτω από 3 ευρώ, φάε παραδοσιακό street food με 5 ευρώ (αφού βέβαια έχεις συμβουλευτεί πρώτα έναν καλό ταξιδιωτικό οδηγό για να αποφύγεις δυσάρεστες εκπλήξεις στο στομάχι σου!) και πέρνα μια βόλτα από τα φημισμένα βιετναμέζικα παζάρια: Εκεί θα βρεις εκλεκτά φαγητά, άφθονα μπαχαρικά αλλά και πάμφθηνα ρούχα.

- Ταϊλάνδη
 
Βλέποντας τον τουρισμό της να σημειώνει μεγάλη πτώση την τελευταία χρονιά, λόγω των πλημμύρων που προκλήθηκαν τον Οκτώβριο του 2011, η Ταϊλάνδη έριξε τις τιμές της αποτελώντας έναν από τους οικονομικότερους προορισμούς παγκοσμίως για το 2012. Τετράστερα και πεντάστερα ξενοδοχεία προσφέρουν ειδικά οικονομικά πακέτα περιμένοντας τους επίδοξους επισκέπτες, ενώ οι ξενώνες ξεκινούν τις τιμές τους από 10 ευρώ το βράδυ. Εδώ ο τουρισμός ευνοεί και τους κατοίκους και τον καταναλωτή. Ο τελευταίος μπορεί να προμηθευτεί σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές μεταξωτά υφάσματα, χειροποίητα αναμνηστικά μέχρι και μαργαριτάρια. Χρειάζεται βέβαια προσοχή και πολύ... παζάρι.

- Ιαπωνία
 
Η Ιαπωνία έχει στραφεί σε μεγάλες προσφορές στα πακέτα διαμονής ώστε να προσελκύσει τους τουρίστες που "έχασε" από το φονικό τσουνάμι του 2011. Έτσι, στη χώρα που συχνά χρειαζόσουν μια περιουσία για να μείνεις λίγες μόνο μέρες,  τώρα θα χρειαστείς εμφανώς λιγότερα χρήματα.  Τόκυο, Ναγκόγια, Κιότο, Οσάκα: Όποια από τις τέσσερις πόλεις κι αν επισκεπτείς το σίγουρο είναι ότι θα γυρίσεις πίσω με... κιμονό, manga και πολλές (ανάμεικτες) αναμνήσεις.

- Γκιμαράες, Πορτογαλία
 
Μια από τις πόλεις που κατέχει με το σπαθί της μια θέση στη λίστα Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, μυστηριωδώς όμως δεν έχει υπερβολικό ξένο τουρισμό. Η παλιά πόλη αποτελεί μια γοητευτική σύνθεση μεσαιωνικών κτηρίων με κεραμοσκεπές, επιβλητικά αρχοντικά και παλάτια και περιβάλλεται από ένα εκπληκτικό κάστρο. Το 2012 πάντως -σύμφωνα με τους ειδικούς- είναι η καταλληλότερη χρονιά για να την επισκεφθεί κανείς. Αφενός, η πόλη είναι η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης (μαζί με το  Μαριμπόρ στη Σλοβενία), αφετέρου είναι γεμάτη από μικρούς οικονομικούς θησαυρούς για να γευθείς και να αγοράσεις, ενώ τα καταλύματα στην καρδιά της πόλης ξεκινούν από 20 ευρώ κατ' 'άτομο το βράδυ.

-Ιορδανία
 
Ένα κατάλυμα στη μακρινή χώρα της Μέσης Ανατολής -και συγκεκριμένα στην πρωτεύουσά της, Αμάν- θα κοστίσει μόλις 10 ευρώ κι ένα δείπνο τα μισά απ’ αυτά, ένα πραγματικά μικρό ποσό εν έτει 2012.  Επισκέψου το φημισμένο χαμάμ της πόλης Αλ Πασά Χαμάμ ξοδεύοντας ελάχιστα χρήματα, πιες τσάι και κάνε ναργιλέ σ' ένα από τα παραδοσιακά καφενεία της πλατείας Hashemite (Χασεμίτ), στα οποία θα δώσεις μόλις μερικά από τα κέρματα στο πορτοφόλι σου. Οι εκδρομές προς τα φημισμένα κάστρα της ερήμου της Ιορδανίας περιλαμβάνουν ειδικά οικονομικά πακέτα, τα οποία καλό θα ήταν να κλείσεις από πριν (σε κάποιο ταξιδιωτικό).

- Οχρίδα, ΠΓΔΜ
 
Γοητευτική και γραφική, η πόλη της Οχρίδας κερδίζει έδαφος τα τελευταία χρόνια χάριν στις χαμηλές τιμές που συναντά κανείς κατά τη διαμονή του. Με τη σφραγίδα της UNESCO, ως Πόλη Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, είναι το κόσμημα της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, ενώ χαρακτηρίζεται και ως "Ιερουσαλήμ των Βαλκανίων", λόγω της θρησκευτικής της σπουδαιότητας. Δωμάτια -με θέα το μεσαιωνικό κάστρο της πόλης ή την πανέμορφη λίμνη Οχρίδα- μπορεί να βρει κανείς από 10 ευρώ (ή και λιγότερο), ενώ υπάρχουν έξυπνες και οικονομικές λύσεις για το φαγητό.




Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: