Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Μπορείς διατηρήσεις για πάντα τα κιλά που έχασες!


Μπορείς διατηρήσεις για πάντα τα κιλά που έχασες!

Έπειτα από αρκετή προσπάθεια απέκτησες το σώμα που ονειρευόσουν. Τώρα ήρθε ο καιρός να μάθεις πώς να παραμείνεις στα κιλά σου, για πάντα.


Η διατήρηση της απώλειας βάρους είναι μια δυναμική, εξελισσόμενη διαδικασία. Πώς θα κάνεις τη μετάβαση από τη δίαιτα στην υιοθέτηση μόνιμης διατροφικής συμπεριφοράς; Για να μπορέσεις να σταθεροποιήσεις τα κιλά που χάνεις σταδιακά, θα πρέπει να καταλάβεις το πώς συμπεριφέρεσαι στα τρία στάδια της δίαιτας.

* Στην αρχή Ξεκινάς με το στόχο να δείχνεις πιο αδύνατη, να νιώθεις καλύτερα και να βελτιώσεις την υγεία σου. Νιώθεις άσχημα από την έλλειψη αυτοελέγχου, δεν τολμάς να κοιταχτείς στον καθρέφτη και στενοχωριέσαι όταν δεν έχεις κάτι να φορέσεις.

Σε αυτό το σημείο κάποιες ωθούνται ώστε να κάνουν την αλλαγή, ενώ άλλες κατακλύζονται από αρνητικά συναισθήματα. Το βασικό είναι να ξεκινήσεις με αυτοπεποίθηση και να είσαι σίγουρη για την επιτυχία. Εξάλλου, αντίπαλός σου δεν είναι παρά ένα κομμάτι τροφής, χωρίς IQ, σκέψη και στρατηγική! Υπερισχύεις και σαφώς μπορείς να κερδίσεις.

* Κατά τη διάρκεια Όταν πετυχαίνεις το στόχο σου, συνήθως γίνεσαι λιγότερο προσεκτική. Οι περισσότερες, μάλιστα, δε φτάνουν στο τέλος, αφού βλέπουν τα αποτελέσματα σε 10-30 ημέρες και χαλαρώνουν. Ακόμη, πιστεύουν ότι, επειδή έχασαν ορισμένα κιλά, απέκτησαν και πλήρη αυτοέλεγχο απέναντι στους διατροφικούς πειρασμούς. Γι' αυτό εσύ συνέχισε να προσέχεις τις ποσότητες των μερίδων, μην αμελείς το διαιτητικό σου πρόγραμμα και μην υποκύπτεις στις απαγορευμένες τροφές.

* Στο τέλος Πέτυχες τον στόχο σου. Κάθε φορά που κοιτάζεσαι στον καθρέπτη, νιώθεις ευχαριστημένη και υπερήφανη. Αυτή η ικανοποίηση σε πείθει ότι δεν έχεις φόβο να υποκύψεις ξανά. Όμως, από δω αρχίζουν τα... δύσκολα: το πιο βασικό σημείο όλων των διατροφικών προγραμμάτων είναι η συντήρηση.

Τρία βασικά πράγματα αποτελούν πραγματικά εμπόδια στη συντήρηση του βάρους σου:

1. O Μεταβολισμός μπορεί να κολλήσει

Ο μεταβολισμός λειτουργεί εις βάρος σου όταν κάνεις δίαιτα, αφού επιβραδύνεται προσπαθώντας να διατηρήσει την ενέργεια, δηλαδή τις θερμίδες. Όταν πεινάς, το σώμα σου δε θα δαπανήσει τις ίδιες θερμίδες με πριν κάνοντας τα ίδια πράγματα.

Επαναπροσδιόρισε τις θερμίδες που πρέπει να παίρνεις για να διατηρήσεις το νεό σου βάρος, αύξησε τη φυσική σου δραστηριότητα με καθημερινές συνήθειες (π.χ. περπάτημα) και "δούλεψε" με τον εαυτό σου! Είναι ουσιαστικό να προσπαθήσεις να συνειδητοποιήσεις ότι το φαγητό δε σου προσφέρει καμία ουσιαστική παρηγοριά, αντίθετα θα σου προσθέσει βάρος και θα σε κάνει να αισθάνεσαι ακόμα χειρότερα.

2. Ο τρόπος ζωής σου πρέπει να αλλάξει ριζικά!

Είναι πολύ πιο δύσκολο να χάσεις βάρος και να το διατηρήσεις σήμερα απ' ό,τι ήταν πριν από κάποια χρόνια. Αυτό γιατί υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για να φας περισσότερο και να κινηθείς λιγότερο.

Όπως επισημαίνει και η διατροφολόγος Μαργαρίτα Οκτωράτου, με δεδομένα ότι, οι πολύ υψηλές προσδοκίες (πχ το να θέλει να χάσει κανείς όλα τα περιττά κιλά πολύ σύντομα) και τα πολύ στερητικά διαιτολόγια που δεν έχουν ποικιλία ή που αποκλείουν αγαπημένα τρόφιμα ή σνακ για μεγάλα διαστήματα, ή που δεν είναι ισορροπημένα, δεν είναι αποτελεσματικά, θα πρέπει αφενός να βάλεις στόχους που μπορείς να πετύχεις και αφετέρου να φτιάξεις ένα διαιτολογιο με τακτικά γευματα και σνακ που να περιέχουν όλα αυτά τα βασικά τρόφιμα.

3. Kαι τα προβλήματα είναι στο πρόγραμμα

Μη γελιόμαστε: ο έλεγχος του βάρους απαιτεί προσπάθεια. Εάν εμφανιστούν κι άλλα προβλήματα, όπως, π.χ., πολλή δουλειά, χωρισμός, διαζύγιο κ.λπ., τότε η διαθέσιμη ενέργεια που έχεις για οποιαδήποτε κατάσταση μειώνεται. Έτσι, επιστρέφεις στις παλιές συνήθειες.

Όλοι ξέρουμε λίγο ως πολύ τί μας κάνει καλό και τί όχι, οπότε φρόντισε να τα εφαρμόσεις στην καθημερινότητά σου και να επιτρέπεις στον εαυτό σου αυτά "που δεν πρέπει" (αν και αυτό είναι αντικείμενο μεγάλης συζήτησης) λιγότερο συχνά (πχ 1 φορά την εβδομάδα) ή σε μικρότερη ποσότητα ή σε Light εναλλακτικές.

Της δρος Μαρίας Αθ. Ψωμά, M.D., Ph.D., DU, ιατρός-βιοπαθολόγος, Ιατρική της Παχυσαρκίας, διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, Ιατρική & Χειρουργική της Παχυσαρκίας (Πανεπιστήμιο Παρισιού VI)


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: