Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Φεροµόνες: Η χηµεία του έρωτα


Φεροµόνες: Η χηµεία του έρωτα

Κάποια θηλυκά τα µυρίζουµε από… χιλιόµετρα και άλλα βρίσκονται δίπλα µας χωρίς να τα «παίρνουµε είδηση». Τι είναι αυτό που καθορίζει ασυνείδητα την έλξη;


Eίναι γνωστό ότι στη διαδικασία της σεξουαλικής λειτουργίας, από την έλξη µέχρι και την ερωτική επαφή, συµµετέχουν όλες οι αισθήσεις: όραση, ακοή, αφή και όσφρηση. Η τελευταία ωστόσο διαδραµατίζει και έναν κρυφό ρόλο.

Ο έρωτας παίρνει από τη... µυτη
Η λαϊκή έκφραση «τον/την σέρνει απ’ τη µύτη» θα µπορούσε να έχει και επιστηµονική βάση, αφού η έλξη ή η απώθηση που νιώθουµε για κάποιους ανθρώπους οφείλεται σε ουσίες που εκκρίνονται στον οργανισµό τους και καθορίζουν τη δική µας αντίδραση. Οι ουσίες αυτές όµως δεν αναδύουν κάποιο ελκυστικό ή αποκρουστικό άρωµα. Οι φεροµόνες, όπως ονοµάζονται, είναι άοσµες και όλη αυτή η διαδικασία λαµβάνει χώρα ασυνείδητα.


Οι ουσίες της έλξης
Οι φεροµόνες είναι βιολογικές ουσίες οι οποίες παράγονται από τον οργανισµό και δεν δρουν στο ζώο ή τον άνθρωπο που τις παράγει αλλά στους άλλους. Μεταφέρονται µέσω του αέρα στον υποδοχέα-κύτταρο του άλλου οργανισµού και εκεί ασκούν τη δράση τους. Στον άνθρωπο η παραγωγή των φεροµονών γίνεται από τους αποκρινείς αδένες της µασχάλης, του εφηβαίου, του κόλπου και των µαστών. Από εκεί, µέσω του αέρα, ανιχνεύονται από µια πολύ λεπτή περιοχή της µύτης (υνιο-ρινικό όργανο του Jacobson) του άλλου, απ’ όπου στη συνέχεια µεταφέρονται και δρουν στα ανάλογα εγκεφαλικά κέντρα του.

Σύµφωνα µε τους ειδικούς, η έλξη ή η απώθηση που νιώθουµε για τους άλλους οφείλεται στις φεροµόνες, οι οποίες δρουν χωρίς να το αντιλαµβανόµαστε.


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: