Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Επικίνδυνα τα ερωτικά παιχνίδια στην άμμο



Δυστυχώς, πολλές είναι εκείνες οι γυναίκες που αγνοούν το γεγονός ότι ο κίνδυνος μιας μόλυνσης δεν υπάρχει μόνο στην ευκαιριακή σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλακτικό, αλλά και στην έκθεση στην άμμο, στη θάλασσα, στην πισίνα, αλλά ακόμη και σε μια βρεγμένη πετσέτα.


Κίνδυνοι από ερωτικό σύντροφο - άμμο - θάλασσα

Δεκάδες είναι οι κίνδυνοι που καραδοκούν να πλήξουν μια γυναίκα όταν αυτή θα αφεθεί το καλοκαίρι χωρίς προφυλάξεις στην ανεμελιά των διακοπών και στην αγκαλιά του ευκαιριακού ερωτικού συντρόφου της, της άμμου και της θάλασσας. Συγκεκριμένα:

Από ερωτικό σύντροφο:

1. Σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα

HPV (ιός των ανθρωπίνων θηλωμάτων)
Χλαμύδια
Έρπητας των γεννητικών οργάνων
Σύφιλη, Γονόρροια ή Βλεννόρροια
AIDS, Ηπατίτιδες

Η χρήση προφυλακτικού προσφέρει μία καλή ασπίδα προστασίας για την αποφυγή τέτοιων λοιμώξεων χωρίς όμως να προστατεύει στο 100%. Οι επιπτώσεις των λοιμώξεων αυτών μπορεί να είναι παροδικές αλλά κάποιες φορές έχουν τεράστιο αντίκτυπο στη μελλοντική τους γονιμότητα και ακόμα και στην ίδια τη ζωή.

2. Ανεπιθύμητη κύηση. Οι ανεπιθύμητες κυήσεις αυξάνονται κατά τους θερινούς μήνες. Γι΄ αυτό, οι γυναίκες δεν θα πρέπει να βασίζονται μόνο στο προφυλακτικό (που έχει ένα ποσοστό 10-15% αποτυχίας στην αντισύλληψη), αλλά θα πρέπει να χρησιμοποιούν αντισυλληπτικό χάπι, εφόσον επισκεφτούν τον γυναικολόγο τους (που έχει ποσοστό αποτυχίας μόνο 0,3% στον ένα χρόνο χρήσης).

Από την άμμο και τη θάλασσα:

Κολπίτιδες. (Η συχνότερη αιτία οι μύκητες της άμμου και του νερού. Συμπτώματα είναι τα αυξημένα κολπικά υγρά, ο ερεθισμός στην περιοχή των έξω γεννητικών οργάνων, ο κνησμός (φαγούρα), πιθανή ενόχληση κατά τη σεξουαλική επαφή, οίδημα της περιοχής (πρήξιμο).

Απλά μέτρα προστασίας που πρέπει να λαμβάνονται είναι η αντικατάσταση του βρεγμένου μαγιό με ένα στεγνό (αμέσως μετά το μπάνιο), η χρήση βαμβακερών εσωρούχων ώστε να αναπνέει η περιοχή των έξω γεννητικών οργάνων, η αποφυγή χημικών και αποσμητικών στην περιοχή, καθώς και η αποφυγή καθίσματος απευθείας στην άμμο.

Ουρολοιμώξεις. (παράγοντας, που ευνοεί την εμφάνιση μίας ουρολοίμωξης το καλοκαίρι, είναι η αυξημένη εφίδρωση που οδηγεί σε αφυδάτωση και συνεπώς σε μειωμένη αποβολή ούρων.

Έτσι, τα ούρα λιμνάζουν για πολλή ώρα μέσα στην ουροδόχο κύστη και αναπτύσσονται μικροοργανισμοί. Η αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ σε συνδυασμό κυρίως με την μειωμένη πρόσληψη νερού και άλλων υγρών ευνοεί την αφυδάτωση και κατ’ επέκταση και την εμφάνιση της ουρολοίμωξης

Ο ρόλος της σωστής τήρησης των κανόνων υγιεινής είναι ίδιος με αυτόν στις κολπίτιδες. Τα συμπτώματα μίας ουρολοίμωξης είναι ενόχληση ή και πόνος στην ουροδόχο κύστη κατά την ούρηση (δυσουρία), πόνος στην οσφυϊκή περιοχή δεξιά ή/και αριστερά της σπονδυλικής στήλης, δύσοσμα ούρα και εμφάνιση πυρετού.

Για την αποφυγή μίας ουρολοίμωξης καλό είναι να καταναλώνουμε μεγάλες ποσότητες νερού, ώστε να αυξάνουμε την αποβολή των ούρων από την κύστη και να τηρούνται οι κανόνες τοπικής υγιεινής (τακτικό άλλαγμα μαγιό και εσωρούχων και επιμελής καθαρισμός των έξω γεννητικών οργάνων αμέσως μετά την θάλασσα).


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: