Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Με εξαφάνιση απειλείται ο λεμούριος της Μαδαγασκάρης



Το πραξικόπημα του 2009 στη Μαδαγασκάρη, αυτόν τον παράδεισο του Ινδικού Ωκεανού, δεν επηρέασε μόνο τους ανθρώπους του νησιού, αλλά και τους στενούς συγγενείς τους, τα πρωτεύοντα θηλαστικά.
Έπειτα από τις τελευταίες έρευνες σε όσο δάσος έχει απομείνει, η διεθνής οργάνωση που εκδίδει την Κόκκινη Λίστα των απειλούμενων ειδών προειδοποιεί για κίνδυνο εξαφάνισης των περισσότερων λεμούριων, οι οποίοι δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στον πλανήτη.

Από τα 103 είδη λεμούριου, το 90% πρέπει πλέον να συμπεριληφθεί στην Κόκκινη Λίστα, διαπιστώνει ομάδα ειδικών της IUCN, της Διεθνούς Ένωσης για τη Διατήρηση της Φύσης.

Οι λεμούριοι που αντιμετωπίζουν «κρίσιμο κίνδυνο εξαφάνισης» αυξάνονται από τα 8 είδη το 2008 στα 23 είδη σήμερα, ενώ τα «απειλούμενα» πολλαπλασιάζονται από τα 18 στα 52 και τα «ευάλωτα» από 14 σε 19.


Η κατάσταση φαίνεται ότι ξέφυγε από τον έλεγχο των αρχών μετά το πραξικόπημα του 2009 από τον Αντρί Ρατζοελίνα, ο οποίος μέχρι σήμερα δεν έχει υλοποιήσει την υπόσχεσή του για εκλογές «το ταχύτερο δυνατό».

Οι ειδικοί της IUCN διαπίστωσαν αύξηση στη λαθροθηρία και την αποψίλωση της ζούγκλας, η οποία φημίζεται για τη βιοποικιλότητά της. Αναφέρουν μάλιστα ότι οι λαθροθήρες έχουν πάψει πια να ενοχλούνται από την παρουσία των ερευνητών και συνεχίζουν απτόητοι το καταστροφικό τους έργο.


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: