Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Τα εφτά στάδια της διατροφής



Σύμφωνα με έρευνες που διεξάγονται για τη μακροβιότητα, τα εφτά στάδια μέχρι τη σωστή διατροφική συνείδηση είναι τα εξής:

Στάδιο πρώτο: H παρορμητική (ψυχαναγκαστική) διατροφή...
Σε αυτό το στάδιο τσιμπάμε βιαστικά από δω κι από κει, οτιδήποτε δούμε μπροστά μας ή είναι διαθέσιμο εκείνη τη στιγμή. Δε σκεφτόμαστε και σίγουρα δε γνωρίζουμε τι σημαίνει τροφή. Αυτό το στάδιο αποκαλύπτει πλήρη άγνοια ή εξάρτηση από το κακό φαγητό. Τα τηγανητά ανήκουν εδώ!!!

Στάδιο δεύτερο: H ρομαντική διατροφή...
Σε αυτό το στάδιο δεν τσιμπάμε βιαστικά από δω κι από κει. Τρώμε βέβαια ακριβώς το ίδιο φαγητό με την προηγούμενη κατηγορία, αλλά το κάνουμε υπό το φως των κεριών και ακούγοντας απαλή μουσική. Και πάλι, καταναλώνουμε σκουπίδια!...

Στάδιο τρίτο: Tο κόλλημα με τις βιταμίνες...
Αυτός ο τύπος καταναλωτή γνωρίζει τα πάντα σχετικά με τις βιταμίνες και τις κάψουλες που κυκλοφορούν στην αγορά. Τρώει τα ίδια σκουπίδια με τις δύο προηγούμενες κατηγορίες, αλλά καταπίνει και ένα σωρό χάπια, τα οποία νομίζει ότι θα εξισορροπήσουν τα αποτελέσματα της κακής διατροφής του.

Στάδιο τέταρτο: Tο κόλλημα με τις δίαιτες...
Αυτός ο τύπος αντιλαμβάνεται ότι κάτι δεν πάει καλά με τις τροφές που καταναλώνει η συντριπτική πλειοψηφία των καταναλωτών. Προσπαθεί απεγνωσμένα να ακολουθήσει όλων των ειδών τις «υγιεινές δίαιτες», αλλά δυστυχώς πάντα επιστρέφει στο σημείο εκκίνησης, με την ίδια γεύση αποτυχίας στο στόμα. Το μυστικό εδώ είναι η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ του εαυτού μας και η εκμάθηση της γλώσσας του σώματός μας. Παίρνουμε ό,τι καλύτερο έχουν να μας δώσουν οι άλλοι και το προσαρμόζουμε στα δικά μας μέτρα.

Στάδιο πέμπτο: Εθνική διατροφή...
Υπάρχει μια ρήση που λέει: «Στη Ρώμη φερόμαστε σαν Ρωμαίοι». Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να προσαρμοζόμαστε στα δεδομένα του χώρου που μας περιβάλλει. Ο εθνικός καταναλωτής τρώει μονάχα τις τροφές που παράγονται στον τόπο του. Αυτή είναι μια εξαίρετη επιλογή, αρκεί να μπορεί να βρίσκει ωραία βιολογικά προϊόντα, που μόλις βγήκαν από το περιβόλι! Mεγάλη τύχη!

Στάδιο έκτο: Θρησκευτική διατροφή...
Η θρησκεία μας κάνει καλό, όταν την κατανοούμε. Αν δεν είμαστε φανατισμένοι, η θρησκεία μας βοηθά να εναρμονιστούμε με το θείο, και μάλιστα με μπόλικη αρχαία σοφία. Υπάρχουν, για παράδειγμα, κάποιες ημερομηνίες στο θρησκευτικό εορτολόγιο κατά τις οποίες νηστεύουμε και τρώμε μόνο τροφές που προσφέρει η σοφή Μητέρα Γη. Με βάση ορισμένες τεχνικές, μέσω της βρώσης της σάρκας γινόμαστε κοινωνοί του πνεύματος του ζώου, και έτσι καταναλώνουμε τα πάντα με έναν πιο ολιστικό/βιολογικό τρόπο.

Στάδιο έβδομο: H απελευθερωμένη διατροφή...
Αν δεν υπάρχει τίποτα αξιόλογο να φάμε, ευκαιρία για νηστεία!
Εδώ ακολουθούμε τη διαίσθησή μας, αφουγκραζόμαστε το σώμα μας, γνωρίζουμε τη σωστή συμπεριφορά, ξέρουμε πώς να καθαρίζουμε τον οργανισμό μας, και έχουμε νηστέψει αρκετά ώστε να μπορούμε να εκτιμάμε τη δύναμη του φαγητού.
Δεν είμαστε αγκιστρωμένοι σε κανέναν κανόνα ή πεποίθηση σχετικά με το καλό και το κακό. Ζούμε καλύτερα την κάθε στιγμή!
Μακριά από τους υποχονδριακούς!

Εντέλει...
Αυτό που σας προτείνουμε είναι να ζείτε τη ζωή σας ελεύθερα, να επιλέγετε τι και πότε θέλετε να φάτε, να νηστεύετε, να γεμίζετε τις μπαταρίες σας, να καθαρίζετε εσωτερικά στο σώμα σας, να κινείστε ή να ασκείστε, γνωρίζοντας ακριβώς πώς να χειριστείτε το σώμα σας χωρίς να το αναστατώνετε ούτε εσωτερικά ούτε εξωτερικά, μαθαίνοντας να ακούτε το κάλεσμά του και να κατανοείτε τη γλώσσα του. Διότι αυτό σημαίνει αυτογνωσία!
Άλλωστε ολόκληρη η ζωή είναι μια θρησκευτική εμπειρία, βιολογικής σύστασης!


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: