Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Πως μας προστατεύει το αντιηλιακό από τον ήλιο;


αντιηλιακά απορροφούν υπεριώδη ακτινοβολία

Το αντιηλιακό προστατεύει το δέρμα μας αποτελεσματικά από τον ήλιο. Πως το καταφέρνει όμως αυτό; Ας δούμε λοιπόν με απλά λόγια!


Το αντιηλιακό είναι ο σύμμαχός μας ενάντια στις ”κακές ακτίνες του ηλίου” όταν πηγαίνουμε για μπανάκι, ή ακόμα και στην καθημερινότητά μας. 

Ο ήλιος πλέον δεν είναι αθώος και ακίνδυνος, οπότε πρέπει να παίρνουμε τα μέτρα μας! 

Επί του θέματος τώρα: πως λειτουργεί το αντιηλιακό και πως προστατεύει το δέρμα μας, απλά και κατανοητά! 

αντιηλιακά απορροφούν υπεριώδη ακτινοβολίαΤο αντιηλιακό είναι κατασκευασμένο με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπλοκάρει την υπεριώδη ακτινοβολία να το διαπεράσει και αυτή να εισέλθει στο δέρμα μας. 

Μερικά αντιηλιακά απορροφούν την υπεριώδη αυτή ακτινοβολία καθώς αυτή προσπαθεί να διαπεράσει από μέσα τους. 

Η δομή των μορίων του, δεν επιτρέπει τις υπεριώδεις ακτίνες του ηλίου να το διαπεράσουν κι έτσι συμβαίνει το εξής: 

τα μόρια του αντιηλιακού αυτού, απορροφούνε την υπεριώδη ακτινοβολία που είναι υψηλής ενέργειας (”τσουρουφλάει” δηλαδή) και έπειτα την αποβάλλουν σε μορφή χαμηλής ενέργειας (πολύ πιο ήπια - μετατρέπεται σε υπέρυθρη), όπου ένα μέρος αυτής, εισέρχεται και στο δέρμα μας. Έτσι εισέρχεται στο δέρμα μας ενέργεια που είναι σχεδόν αβλαβής και σε σχετικά μικρή ποσότητα. 

Ακόμα πιο απλά: το μεγαλύτερο μέρος της υπεριώδους ακτινοβολίας απορροφάται από το αντιηλιακό αυτό κι έτσι ένα πολύ μικρό ”υποβαθμισμένο” μέρος της, καταφέρνει να περάσει στο δέρμα μας. 

Επιστήμονες ανακάλυψαν ότι τα αντιηλιακά τέτοιου τύπου συμβάλλουν στη δημιουργία δερματικών αλλεργιών. 

αντιηλιακάΠιο καινούρια αντιηλιακά, προστατεύουν το δέρμα μας πιο αποτελεσματικά, με τον εξής απλό τρόπο: απλά αντανακλάνε την υπεριώδη ακτινοβολία του ηλίου, μη επιτρέποντάς την έτσι να περάσει στο δέρμα μας. Όπως δηλαδή ένας καθρέφτης αντανακλάει τις ακτίνες ηλίου. 

Αυτό φυσικά, δεν ξέρω αν το έχετε παρατηρήσει, μας δημιουργεί το εξής θέμα όταν είμαστε στη θάλασσα: να φαινόμαστε πιο άσπροι! 

Δηλαδή, όταν φοράμε τέτοιου τύπου αντιηλιακά, εξαιτίας της αντανάκλασης του ηλίου, όσο είμαστε εκτεθειμένοι σε αυτόν και έχει ακόμα δράση το αντιηλιακό, το δέρμα μας δείχνει πιο άσπρο! 

αντιηλιακό προστατεύει το δέρμα


Ακόμα πιο καινούρια και πιο εξελιγμένα αντιηλιακάπροστατεύουν το δέρμα μας, συνδυάζοντας και τις 2 πιο πάνω μεθόδους, με άλλα όμως υλικά (ανόργανα) που δεν δημιουργούνε προβλήματα και έχουν καλύτερες ιδιότητες.


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: