Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Το κύπελλο του Σπύρου Λούη στο μουσείο της Ακρόπολης


Το κύπελλο του Σπύρου Λούη στο μουσείο της Ακρόπολης

Το ασημένιο κύπελλο που απονεμήθηκε στον Ολυμπιονίκη Σπύρο Λούη κατά την διάρκεια των πρώτων ολυμπιακών αγώνων του 1896 θα εκτεθεί από τον Σεπτέμβριο και για ένα χρόνο...


στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης σύμφωνα με ανακοίνωση του ιδρύματος «Σπύρος Νιάρχος».

Το κύπελλο του Σπύρου Λούη απέκτησε το ίδρυμα «Σπύρος Νιάρχος» ύστερα από δημοπρασία τον περασμένο Απρίλιο. Η ανακοίνωση της απόκτησής του συνοδεύτηκε από δέσμευση του Ιδρύματος να καταστήσει το Κύπελλο προσβάσιμο στο κοινό, εκθέτοντάς το μόνιμα στο «Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», όταν αυτό ολοκληρωθεί.

Προκειμένου να προχωρήσει στην άμεση δημόσια έκθεση του κυπέλλου, το Ίδρυμα Νιάρχος ξεκίνησε τη διαδικασία αξιολόγησης σειράς πιθανών προσωρινών εκθεσιακών χώρων σε όλη την επικράτεια. Ύστερα από την διαδικασία αξιολόγησης το Ίδρυμα κατέληξε στην απόφαση να εκθέσει το κύπελλο για ένα χρόνο στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Η έκθεση θα περιλαμβάνει οπτικοαουστικό υλικό για την καλύτερη ενημέρωση του κοινού. Καθ' όλη τη διάρκεια της έκθεσης του κυπέλλου στο Μουσείο της Ακρόπολης, το Ίδρυμα θα συνεχίσει τις προσπάθειές του να εντοπίσει και άλλους κατάλληλους χώρους σε όλη τη χώρα, οι οποίοι θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν προσωρινά το κύπελλο, μέχρι το 2015, οπότε θα μεταφερθεί μόνιμα για έκθεση στο «Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος».

Το κύπελλο του Σπύρου Λούη στο μουσείο της Ακρόπολης


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: