Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

78η πιο ακριβή πόλη στον κόσμο η Αθήνα


78η πιο ακριβή πόλη στον κόσμο η Αθήνα

Ακριβότερη πόλη στον κόσμο, σύμφωνα με την έρευνα της Mercer, είναι το Τόκιο. Στην 78η θέση, η Αθήνα...


Σύμφωνα με το BBC που δημοσίευσε τα αποτελέσματα της έρευνας, Παρίσι, Ρώμη και Άμστερνταμ υποχώρησαν αισθητά στη λίστα των ακριβών πόλεων λόγω της πτώσης του ευρώ.

Ανάμεσα σε 214 πόλεις, η Αθήνα είναι στην 78η θέση στη λίστα της ακρίβειας, πολύ πάνω από το Βερολίνο που βρίσκεται στην 108η θέση. Στη γερμανική πρωτεύουσα ένας καφές κοστίζει 4 ευρώ, ενώ στην Αθήνα 4, 65 ευρώ. Στο Τόκιο, ένα φλιτζάνι καφές κοστίζει 6,48 ευρώ, μια εφημερίδα 5 ευρώ και ένα μπουκάλι γάλα 2,5 ευρώ.

Στο Παρίσι, το ενοίκιο πολυτελούς σπιτιού δύο υπνοδωματίων, χωρίς έπιπλα, μειώθηκε κατά 3% στο 3.041 δολάρια σύμφωνα με την Mercer. Καθοδικά κινήθηκαν οι τιμές των ενοικίων και σε Ρώμη, Βερολίνο και Μαδρίτη.

Το κόστος αντιθέτως αυξάνεται για τους ξένους στην Ασία. Τα ενοίκια στην ακριβότερη αγορά ακινήτων του κόσμου, το Χονγκ Κονγκ, αυξήθηκαν 23%, στα 7.039 δολάρια για ένα διαμέρισμα δύο υπνοδωματίων.

Βάσει των στοιχείων της έρευνας, οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν αυξήσεις μέχρι 15% στην Αυστραλία και 8% στην Ιαπωνία αποκλειστικά βάσει των διακυμάνσεων των συναλλαγματικών ισοτιμιών.

Για τον υπολογισμό της κατάταξης συμπεριλήφθηκε η αγορά αντικειμένων μικρού κόστους, όπως ένα σάντουιτς ή ένα εισιτήριο κινηματογράφου, αλλά και το κόστος ενός πολυτελούς διαμερίσματος με δύο υπνοδωμάτια, από αυτά που προτιμούν όσοι δεν μένουν στη χώρα καταγωγής τους.

Η φθηνότερη πόλη για να ζει κάποιος, είναι το Καράτσι το Πακιστάν, όπου το κόστος ζωής είναι ένα τρίτο από ό, τι στο Τόκιο.



Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: