Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Επανεκδόσεις 2012: Τι θα δούμε στα θερινά;



Το καλοκαίρι είναι κατ' εξοχήν η εποχή των επανεκδόσεων και οι θερινοί κινηματογράφοι, παρά το ότι είναι πλέον ένα σχετικά ακριβό σπορ, συχνά επιβιώνουν χάρις στους αμετανόητους σινεφίλ και τους νοσταλγούς του σινεμά των νιάτων τους, που αναζητούν λίγη δροσιά και μια ψυχαγωγική έξοδο.
Αν και βρισκόμαστε στο ήμισυ αυτής της ιδιόμορφης κινηματογραφικής περιόδου, οι ταινίες που παραμένουν σε κάποια αίθουσα του λεκανοπεδίου είναι αρκετές, ενώ έρχονται κι άλλες, λίγο πριν αναλάβουν δράση τα καλοκαιρινά μπλοκμπάστερ, κάπου μετά τον Δεκαπενταύγουστο ως συνήθως.

Αυτόν τον καιρό λοιπόν, μπορεί κανείς ν' απολαύσει ταινίες που αγαπήθηκαν ιδιαίτερα, όπως το “The Party” του Μπλέικ Έντουαρντς με τον Πίτερ Σέλερς σ' εκείνον τον αξέχαστο, χαρακτηριστικό ρόλο του ινδού κομπάρσου ή το αμίμητο “Taxi Driver” του Μάρτιν Σκορτσέζε σε ολοκαίνουργια ψηφιακή επανέκδοση, μια κομβική στιγμή για την καριέρα του σκηνοθέτη, αλλά και του πρωταγωνιστή, Ρόμπερτ Ντενίρο. Προβλέψιμες δε λέω, αλλά και σίγουρες επιλογές για μια αποδοτική θερινή έξοδο.
 
Για όσους πάλι θέλουν κάτι που μπορεί και να μην το 'χουν δει ξανά, το γουέστερν του Άρθουρ Πεν “The Missouri Breaks” μοιάζει φαβορί γι' αυτήν την κατηγορία, ενώ το “Cape Fear” του Τζέι Λι Τόμπσον ή το αισθηματικό δράμα του Λίο Μακάρεϊ “An Affair to Remember” συμπηρώνουν μια τριάδα για τριά εντελώς διαφορετικά γούστα. Εκτός κι αν κάποιος είναι σε διάθεση πιο αρτιστίκ, οπότε θα επιλέξει μεταξύ των δύο διαθέσιμων δημιουργιών του Ζαν Λικ Γκοντάρ, του δραματικού “Contempt” και του πιο αφηρημένου “Pierrot le fou”.
Υπάρχουν βέβαια και οι ταινίες εκείνες που βλέπονται άνετα ξανά και ξανά, είτε κάποιες εντελώς κλασικές όπως η “Gilda” με την Κάθριν Χέπμπορν στον εμβληματικό ρόλο της καριέρας της, αλλά και το “Guess Who's Coming to Dinner” με τον Σίντνεϊ Πουατιέ να έχει μείνει αξέχαστος σε όσους είδαν την ταινία στην εποχή της είτε κάποιες πιο αβανταδόρικες όπως το απολαυστικό σε κάθε θέαση “The Thomas Crown Affair” του Νόρμαν Τζούισον ή το πιο σκαμπρόζικο “Gentlemen Prefer Blondes” του Χάουαρντ Χοκς με τις σεξοβόμβες Τζέιν Ράσελ και Μέριλιν Μονρό. 
 

Φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η εποχή των επανεκδόσεων, εκτός από αγιόκλημα και γιασεμί, συνήθως βρωμοκοπάει και Χίτσκοκ. Το φετινό καλοκαίρι δεν ξέφυγε απ' αυτό το ανίκητο κλισέ: “Vertigo”, “Notorious”, “The Man Who Knew Too Much” παίζονται ακόμη ενώ ποιος ξέρει πόσες άλλες βρίσκονται καθ' οδόν μέχρι τον Οκτώβρη...
Σύντομα θα δούμε και το κλασικό “Arsenic and Old Lace” του Φρανκ Κάπρα, τον αξέχαστο “Εραστή της Κομμώτριας” του Πατρίς Λεκόντ, το θρυλικό “All About Eve” του Τζόζεφ Μάνκιεβιτς με την εκπληκτική Μπέτι Ντέιβις, όπως και ακόμη μία ταινία του Λίο Μακάρεϊ με τον πολυφορεμένο φέτος Κάρι Γκραντ, το κωμικό “The Awful Truth”. 



Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: