Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Τα 10 πιο πολυσυζητημένα χτενίσματα των τελευταίων 100 χρόνων



Είτε χρειάζονταν ώρες με σεσουάρ, είτε βγήκαν πολύ αυθόρμητα, όπως ο κότσος στην Μπριζίτ Μπαρντό, το πομπαντούρ του Έλβις και τα φυλλαριστά μαλλιά της Άνιστον έγραψαν ιστορία.


Μπορεί να τα έχεις αντιγράψει κι εσύ. Δέκα μοναδικά κουρέματα και χτενίσματα που αγαπήθηκαν και μιμήθηκαν ασταμάτητα.
1. Το καρέ της Zelda Fitzgerald
Η σύζυγος του συγγραφέα Φ. Σκοτ ​​Φιτζέραλντ, Ζέλντα δεν άφησε τον θυελλώδη γάμο της να την σταματήσει από το να γίνει μια περιζήτητη κοσμικός και ένα είδωλο της εποχής της τζαζ "φορώντας" τις απαλές μπούκλες της σε κοντό μήκος αρκετό να συνοψίσει μια ζωή αίγλης και επανάστασης. Το κοντό καρέ, που ήταν επίσης, πρακτικό, κατά τη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου έγινε το σήμα κατατεθέν της ανεξαρτησίας των γυναικών. Το στιλ αυτό του '20 τιμά και η κορυφαία Άννα Γουίντουρ, Βασίλισσα της Vogue.
2. Το "κρυφτό" της Veronica Lake

Η ξανθιά σεξοβόμβα Βερόνικα Λέικ ήταν η pinup του '40. Η φλογερή ομορφιά της συμπληρωνόταν και από την κυματιστή, μέχρι τον ώμο κουπ της, η οποία έκανε κι ένα παιχνίδι peekaboooo.
3. Η "σφουγγαρίστρα" των Beatles
Στις αρχές της δεκαετίας του '60, οι Fab Four κουρεύτηκαν όπως ακριβώς σας έρχεται στο μυαλό όταν βλέπετε το εργαλείο του νοικοκυριού, την γνωστή σφουγγαρίστρα. Ο ροκ θρύλος λέει ότι οι επαναστατημένοι Βρετανοί εμπνεύστηκαν από δύο Γερμανούς φωτογράφους. Το ψιλομακρύ στιλ ήταν μια έντονη διαμαρτυρία για τις πολύ μικρές, συντηρητικές κουπ της δεκαετίας του 1950, και σύντομα μιμήθηκε και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.
4. Το πομπαντούρ του Elvis Presley

Όπως υποδηλώνει το όνομά του, η κόμμωση πομπαντούρ πρέπει να φορεθεί με σιγουριά και αυτοπεποίθηση, δεδομένου ότι η τρίχα σηκώνεται ψηλά πάνω από το κεφάλι με έντονο όγκο. Το στιλ του 18ου αιώνα, της ερωμένης του βασιλιά Λουδοβίκου XV, Madame de Pompadour, επέστρεψε στην μόδα το 1950, όταν ένας άλλος Βασιλιάς το γούσταρε. Ο Rockabilly Elvis ενέπνευσε αμέτρητες απομιμήσεις από πολλούς νεαρούς, που ήλπιζαν ότι σηκώνοντας το μαλλί στο Θεό θα αποκτούσαν κι εκείνο το βλέμμα. Γενικά το πομπαντούρ στιλ βοηθάει στον κομπασμό.
5. Ο επιμελώς ατημέλητος κότσος της Brigitte Bardot

Μια μέρα η Μπριζίτ εμφανίστηκε με τα μαλλιά δεμένα ψηλά, είτε επειδή ζεσταινόταν, είτε επειδή ήταν η Μπαρντό και μπορούσε. Από τότε ο αναμαλλιασμένος κότσος προσπαθεί για 60 χρόνια να αναπαραχθεί από όλες τις sexy wannabes, άλλοτε και με επιτυχία.
6. Το μινιμάλ της Mia Farrow

Ο Vidal Sassoon εργάστηκε με ζήλο στα μαλλιά της Μία Φάροου, πριν αυτή πρωταγωνιστήσει στο "Rosemary's Baby". Ως οπαδός της απλότητας δημιούργησε ένα νέο είδος σεξουαλικότητας, δίνοντας έμφαση στο πρόσωπο, εξαφανίζοντας ό,τι το καλύπτει.
7. Το άφρο της Pam Grier

Μαζί με το κίνημα των πολιτικών δικαιωμάτων πολλαπλασιάστηκε και ένα φυσικό στιλ μαλλιών που φοριόταν από τους Αφροαμερικανούς στη δεκαετία του '60 και του '70. Αντί των λευκών ευρωπαϊκών στρεταδούρων η άφρο ήταν μια ισχυρή δήλωση υπερηφάνειας. Τα μαλλιά της Pam Grier, η οποία πρωταγωνίστησε σε μια σειρά από ταινίες της δεκαετίας του '70 ως ένας δυναμικός γυναικείος χαρακτήρας ήταν μεγάλα, τολμηρά και αξέχαστα.
8. Τα ράστα του Bob Marley
Κανείς άλλος δεν έχει ταυτιστεί με τα ράστα μαλλιά όσο ο Bob Marley, αν και το στιλ φορέθηκε από πολλές ethnic ομάδες.
9. Τα φυλλαριστά της Farrah Fawcett
Σαν να μην έφτανε το αστραφτερό χαμόγελο και το θεϊκό κορμί ενός από τους Άγγελους του Τσάρλι, ήρθε και η επανάσταση στο ίσιο μαλλί. Η Φάρα Φόσετ φύλλαρε τα μαλλιά της σε διάφορα επίπεδα και στρώματα και τρέλανε και τις γυναίκες.
10. Το χειρότερο κούρεμα της Jennifer Aniston
Αν και η ίδια η Άνιστον έχει πει (πολύ αργότερα) ότι το κούρεμά της στην αρχή της σειράς "Friends" ήταν το πιο άσχημο της ζωής της, το στιλ αποθεώθηκε τόσο όσο και "Τα Φιλαράκια" την δεκαετία του '90. Κούρεψέ με όπως η Ρέιτσελ, παρακαλώ.




Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: